Nog meer kunstboeken

In de boekenrubriek in ons aprilnummer wezen we al op drie opmerkelijke kunstboeken, hier vullen we aan met nog meer opmerkelijke recente uitgaven van divers pluimage.

Lucien De Roeck ontwierp destijds het beroemde en nog altijd populaire logo van Expo 58, maar zelfs dat opmerkelijk wapenfeit is allesbehalve alom bekend. Anne Carre, Karl Scheerlinck en Hugo Puttaert proberen daar met dit boek verandering in te brengen. Elk vanop hun eigen terrein en vanuit hun specifiele invalshoek belichten ze werk en leven van De Roeck. Ontwerpen, affiches, schilderijen en tekeningen zorgen ervoor dat dit een erg mooi bladerboek is. Het is een gezamenlijke uitgave van Lannoo en Racine en daarom volledig tweetalig.
Lucien De Roeck. Van affiche tot letter – Anne Carre, Karl Scheerlinck & Hugo Puttaert – uitg. Lannoo & Racine – isbn 978287386199
Nog tot eind mei loopt in Bozar de tentoonstelling “Het rijk van de sultan”, daarna moet je ervoor naar het Poolse Krakau. Of je kunt hem ontdekken of ervan nagenieten terwijl je in het gelijknamige boek grasduint. Het verhaal van de wisselwerking tussen Europa en Turkije wordt verteld aan de hand van de kunstwerken en voorwerpen uit de tentoonstelling.
Het rijk van de sultan. De Ottomaanse wereld in de kunst van de renaissance – Robert Born, Michael Dziewulski & Guido Messling – uitg. Lannoo/Bozar Books – isbn 9789401424226
Wooninspiratie troef in dit boek vol bijzondere Belgische huizen, stuk voor stuk kunstwerken. Architecten vertellen het waarom van hun keuzes en voorkeuren, die geïllustreerd worden met klassefoto’s. Dat deze loodzware turf ook reclame voor bepaalde gebruikte producten bevat, stoorde ons niet echt.
Buitengewoon Belgisch Bouwen. Puur architectuur 3 – Grégory Mees & Frank Berckmans – uitg. Lannoo – isbn 9789401424660



Partner Content