© G.F./Entremont

Maak van uw pauzes een culinair moment met sneetjes kaas

Het Franse kaasmerk Entremont maakt van uw pauzes onderweg een moment vol culinair genot dankzij een ruim assortiment van 6 soorten kaas in plakjes om naar hartenlust te variëren. Inspiratie nodig? Hier zijn 6 heerlijke ideetjes die je gezellig uit het vuistje kan eten.

Millefeuilles van plakjes Comté Entremont & auberginekaviaar

Maak van uw pauzes een culinair moment met sneetjes kaas
© G.F./Entremont

Moeilijkheidsgraad : voor iedereen

Voorbereiding : 10 minuten

Bereidingstijd : 5 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

• 6 plakjes Comté Entremont

• 4 sneden roggebrood

• 1 potje auberginekaviaar

• 30 gr jonge scheuten

• 2 tomaten

Snij de sneden roggebrood in 3 om rechthoeken te krijgen en snij vervolgens de plakjes Comté Entremont in 2.

Was, droog en snij de tomaten in schijfjes.

Maak millefeuilles door afwisselend een snede brood, auberginekaviaar, een schijfje tomaat en jonge scheuten op elkaar te stapelen gevolgd door een half plakje Comté Entremont.

Herhaal deze handeling en eindig met een snede roggebrood en een plakje Comté. Houd alles bijeen met behulp van een cocktailprikker.

Avocado Toast & plakjes Emmental Entremont

Maak van uw pauzes een culinair moment met sneetjes kaas
© G.F./Entremont

Moeilijkheidsgraad : voor iedereen

Voorbereiding : 10 minuten

Bereidingstijd : 5 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

• 4 plakjes Emmental Entremont

• 4 sneden meergranenbrood

• 2 grote rijpe avocado’s

• 4 radijzen

• enkele gekiemde granen

• 1/2 citroen

• 1 scheutje olijfolie

• peper en zout

Toast de sneden meergranenbrood en leg ze opzij.

Snij de avocado’s in de lengterichting in twee en haal het vruchtvlees eruit. Besprenkel licht met citroensap.

Snij een van de avocado’s in waaiervorm. Plet de tweede avocado in grove stukken met een vork en verdeel het vlees over de twee sneden getoast brood.

Schik enkele sneden avocado in waaiervorm, overgiet met een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout.

Werk af met een plakje dichtgevouwen Emmental Entremont.Versier met in schijfjes gesneden radijs en enkele gekiemde granen.

Salad Jar Light met plakjes Light Entremont

Maak van uw pauzes een culinair moment met sneetjes kaas
© G.F./Entremont

Moeilijkheidsgraad : voor iedereen

Voorbereiding : 15 minuten

Ingrediënten per salad jar:

• 2 plakjes Light Entremont

• 100 gr gekookte pasta

• 70 gr kerstomaten

• 10 gr scheuten

• 25 gr rodekool

• vinaigrette

Doe de 100 gr gekookte pasta onderaan in de pot.

Voeg de gehakte rodekool toe. Snijd de kerstomaten in twee en leg ze losjes op de rodekool.

Voeg nadiende gewassen scheuten toe. Vervolledig tot slot met de gehalveerde plakjes Light Entremont.

Bewaar in de koelkast.

Breng op smaak met vinaigrette voor het serveren!

Rolletjes van Gruyère France Entremont

Maak van uw pauzes een culinair moment met sneetjes kaas
© G.F./Entremont

Moeilijkheidsgraad : voor iedereen

Voorbereiding : 10 minuten

Bereidingstijd : 5 minuten

Ingrediënten voor 6 personen:

• 6 plakjes Gruyère FranceEntremont

• 3 sneden rauwe ham

• 1 courgette

• 1 soeplepel olijfolie

• oregano

• peper en zout

De oven voorverwarmen op 240°C.

Was en droog de courgette. Snij de courgette met behulp van een mandoline in dunne slierten en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout.

Leg de courgetteslierten 5 minuten onder de grill van de oven (halverwege de baktijd omkeren).

Verwijder de overtollige olijfolie met keukenrol.

Snij de plakjes Gruyère France Entremont in 2 en de sneden rauwe ham in 4. Leg op elk half plakje Gruyère France Entremont 2 halve slierten gegrilde courgettes, een halve snede rauwe ham en een blaadje oregano.

Rol alles op en houd bijeen met een prikkertje. Dien op als aperitiefhapje.

Mini zonnetaart met plakjes Gold Entremont

Maak van uw pauzes een culinair moment met sneetjes kaas
© G.F./Entremont

Moeilijkheidsgraad : voor iedereen

Voorbereiding : 15 minuten

Bereidingstijd : 25 minuten

Ingrediënten voor 1 taart (of 2 mini taartjes):

• 6 plakjes Gold Entremont

• 2 rollen bladerdeeg

• 1 klein potje pesto

• 25 gr pijnboompitten

• 1 eidooier

• 5 kopjes melk

De oven voorverwarmen op 180°C.

Spreid de twee rollen deeg open.

Leg de eerste rol deeg op een bakpapier. Verdeel er de pesto en de plakjes Gold Entremont over.

Laat 1 à 2 cm van de rand vrij. Bestrijk de rand van het deeg met het mengsel van eigeel en melk. Dek het geheel af met de tweede rol bladerdeeg en druk de randen stevig aan met de vingers.

Plaats een glas in het midden van het deeg en snij vanaf hier 24 repen vanaf het glas naar de buitenzijde.

Verwijder het glas en verstrengel de repen door ze een voor een zachtjes op te draaien.

Bestrijk met het overgebleven eigeelmengsel. Bestrooi met pijnboompitten.

Bak ongeveer 25 minuten. Serveer warm.

Tip: U kan ook mini versies maken. Hiervoor hoeft u alleen schijven in de gewenste diameter uit het deegte snijden met behulp van een kom en een mes.

Sandwichbrochettes met ham en plakjes Gold Light Entremont als aperitiefhapje

Maak van uw pauzes een culinair moment met sneetjes kaas
© G.F./Entremont

Moeilijkheidsgraad : voor iedereen

Voorbereiding : 10 minuten

Bereidingstijd : 5 minuten

Ingrediënten voor 6 personen:

• 6 plakjes Gold Light Entremont

• 4 sneden meergranenbrood

• 2 sneden gerookte ham

• 3 kerstomaten

• 12 blaadjes basilicum

• 20gr boter

Smeer de sneden meergranenbrood in met boter. Met een uitsnijvorm maakt u broodcirkels die u langs weerszijden toast in een pan met antikleeflaag.

Snij de sneden gekookte ham in reepjes van ongeveer 3 cm. Snij de plakjes Gold Light Entremont in 2.

Was en droog de kerstomaten en snij ze in 2.

Maak brochettes door afwisselend een halve kerstomaat, brood, kaas, gerookte zalm en basilicum op eenspiesje te prikken.

Dien op als aperitiefhapje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content