Ideetjes voor een overheerlijke paasbrunch

23/03/16 om 15:17 - Bijgewerkt om 15:50

Lekker uitslapen op Paasdag en dan een combinatie van een laat ontbijt en een vroeg middagmaal. Wie houdt daar niet van? Chef Gaétan Colin stelde een reeks eenvoudige en lekkere gerechtjes samen voor een gezellige paasbrunch.

Ideetjes voor een overheerlijke paasbrunch

© iStock

Champignonslaatje met spinazie en oude gouda

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 g witte champignons
  • 200 g bladspinazie
  • 8 ansjovisfilets in olijfolie
  • 100 g oude gouda Milbona
  • olijfolie
Ideetjes voor een overheerlijke paasbrunch

© Lidl

Kooktijd: 10 min.

  1. Was de bladspinazie en verdeel over borden.
  2. Snij de champignons in plakjes en schik op de spinazie.
  3. Hak de ansjovisfilets fijn en verdeel over de borden. Werk af met enkele druppels olijfolie en schilfers gouda.

Carpaccio van bresaola met Parmigiano Reggiano

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 g gesneden Italiaanse bresaola
  • 1 citroen
  • 3 el olijfolie
  • 100 g Parmigiano Reggiano
  • peterselie
  • 75 g aperitiefkoekjes pesto-kaas
  • peper van de molen
Ideetjes voor een overheerlijke paasbrunch

© Lidl

Kooktijd: 5 min.

  1. Schik de bresaola op borden en rasp er wat citroenschil over. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper van de molen.
  2. Snij de Parmigiano Reggiano in schilfers en verdeel over de bresaola. Werk af met een handvol gehakte peterselie en serveer met de aperitiefkoekjes.

Aardappelslaatje met kwarteleitjes en cheddar

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 g krielaardappelen
  • 12 kwarteleitjes
  • walnotenolie
  • olijfolie
  • 150 g Britse cheddar
  • basilicum
  • peper van de molen
  • fleur de sel
Ideetjes voor een overheerlijke paasbrunch

© Lidl

Kooktijd: 10 min.

  1. Snij de krieltjes in plakjes en kook deze beetgaar in kokend gezouten water.
  2. Kook de kwarteleitjes 2 minuten in gezouten water, pel en halveer ze. Meng met de krieltjes en breng op smaak met peper van de molen, fleur de sel, enkele druppels notenolie en een scheutje olijfolie.
  3. Snij de cheddar in schilfers en verdeel over de salade. Werk af met een handvol basilicumblaadjes.

Zalmcarpaccio met camembert en noten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 g zalmcarpaccio
  • 150 g camembert
  • hazelnotenolie
  • bieslook
  • 0,5 rode ui
  • notenmengeling
Ideetjes voor een overheerlijke paasbrunch

© Lidl

Kooktijd: 5 min.

  1. Schik de zalmcarpaccio op borden.
  2. Snij de camembert in blokjes. Verdeel deze over de zalmcarpaccio en besprenkel met enkele druppels hazelnotenolie.
  3. Werk af met een handvol gesnipperd bieslook, de rode ui en een handvol gehakte noten.

Alle ingrediënten die gebruikt worden in de recepten zijn te koop bij Lidl.

Lees meer over:

Onze partners