Het Lyon van Paul Bocuse

27/02/17 om 13:01 - Bijgewerkt op 02/03/17 om 06:57

In Lyon is de onbetwistbare ster geen sporter of showbizzfiguur, het is een kok: Paul Bocuse, verkozen tot 'Paus van de gastronomie' door restaurantgids Gault&Millau. Hier wordt hij met veel liefde 'Monsieur Paul' genoemd en hij is omnipresent in de stad. Tot grote vreugde van gastronomen.

Voor veel Belgen is Lyon vooral een verplichte en twijfelachtige doortocht op weg naar een vakantie in Zuid-Frankrijk of een Spaanse costa: hier begint de Autoroute du Soleil die je naar de Côte d'Azur brengt. Ze loopt door een industriële stadskanker in volle reconversie. Een stad kan betere visitekaartjes gebruiken dan deze aanblik. Maar het is waar: lange tijd trok de derde stad van Frankrijk niet de kaart van het toerisme. Dat heeft één voordeel: Lyon heeft haar sterke identiteit en charme bewaard, die je ook terugvindt in je bord.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 2 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Plus Magazine-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Plus Magazine

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners