Heerlijk buiten koken

De zomer komt er nu echt wel aan, dus gaan we lekker buiten eten. Wij geven u alvast enkele heerlijke en originele recepten.

Lamsroulade

Ingrediënten:

1 lamsfilet, 1 eetlepel ruwe mosterd, 3 plakken rauwe ham, 3 eetlepels vleesmarinade, zout, vers gemalen peper, gemengde kruiden.

  • Snijd de filet over de lengte in tot op 5 cm en klap hem open. Leg er eenvel vershoudfolie op.
  • Sla het vlees plat en verwijder de folie.
  • Bestrijk het vlees met de mosterd en leg er de rauwe ham op.
  • Rol het vlees op en bind het dicht met keukengaren.
  • Bestrijk de roulade met de vleesmarinade en kruid met peper, zout en verse kruiden.
  • Laat 30 min. marineren in de koelkast.
  • Gril de lamsroulade op de barbecue.
  • Verwijder het keukengaren en snijd de roulade in plakken.

Rundsvlees met verse koriander, citroengras en koolsla

  • Meng voor de vleesmarinade de honing, 1/4de teelepel zout, koriander, citroengras en de chilipeper door elkaar en voeg het vlees toe. Laat 1 uur marineren.
  • Verwijder voor de salade de stronk van de witte kool, snijd de halve kool in reepjes. Schil de komkommer en snijd die in lange reepjes. Snijd de ui in fijne reepjes. Schil de wortelen en snijd in lange fijne reepjes.
  • Verwarm de witte wijn, de ciderazijn, de suiker en de kurkuma en laat dit 2 tot 3 min. koken. Voeg de groenten toe en laat 1 min. koken. Haal depan van het vuur en laat de groenten toegedekt afkoelen.
  • Steek hetvlees op spiesjes en gril rondom.
  • Serveer de spiesjes met de koolsla.

Ingrediënten:

400 g lendenstuk (entrecôte) in 3 cm dikke blikjes gesneden, 1 eetlepel vloeibare honing, zout, 1 bosje verse koriander (de blaaadjes losgetrokken), 1 styengel citroengras (alleen de kern in blokjes gesneden), 1 chilipeper (opengesneden en fijngehakt)

Voor de koolsla: 1/2de witte kool, 1 komkommer, 1 kleine ui, 100 g wortelen, 100 ml witte wijn, 100 ml ciderazijn, 1 el citroensap, 1 el suiker, 1 el kurkuma, olijfolie

Tongrolletjes met scampi en paprikareepjes

Ingrediënten:

4 tongfilets, vismarinade, pikante marinade, 4 gepelde scampi’s, een halve groen, rode en gele paprika, kerriepoeder, anisette.

  • Marineer de scampi’s in de pikante marinade.
  • Rol de tongfilets op en bestrijk ze met de vismarinade.
  • Verwijder de zaadjes uit de paprika’s, snijd ze overlangs in fijne reepjes en blancheer ze in kokend gezouten water. Daarna afgieten.
  • Steek de scampi en de paprikareepjes in de tongrolletjes, bestuif ze met kerrie en besprenkel ze met anisette (kan ook vervangen worden door pastis, ouzo of raki)
  • Gril de visrolletjes kort, anders wordt de vis hard.

Kippita

  • Marineer de kippenreepjes met de vleesmarinade, kerrie, zout en peper gedurende 30 min.
  • Snijd de tomaatjes in 4. Schil de komkommer en snijd in dunne plakjes.
  • Bak de kipreepjes aan op een gietijzeren grillplaat.
  • Voeg de boontjes en de ananas toe wanneer de kip bijna klaar is.
  • Verwarm de pitabroodjes kort.
  • Snijd de pitabroodjes open en vul ze met alle ingrediënten.
  • Serveer met kerriesaus.

Ingrediënten:

4 pitabroodjes, 350 g kipfilet in reepjes, 1 el vleesmarinade, zout, versgemalen peper, 1 tl kerriepoeder, 8 kerstomaatjes, 1/2 komkommer, een beetje bladsla in repen, 75 g gekookte sperzieboontjes in stukjes van 2 – 3 cm, 4 schijven verse ananas in blokjes, kerriesaus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content