© G.F.

Hamburgers om van te watertanden

Sinds kort is de bekedne Amerikaanse mayonaise Hellmann’s ook in België verkrijgbaar. Met deze inspirerende hamburgerrecepten kan je de smaak van Hellmann’s Real zelf ontdekken.

The Veggie Potato Burger

Benodigheden:

  • 330 g bloemige aardappelen
  • 1 ei
  • 20 g margarine of olie
  • 1 courgette
  • 1 rode of gele paprika
  • 100 g champignons
  • 100 g groene, jonge asperges
  • 2 tomaten
  • olijfolie
  • 30 g bruine suiker
  • 50 g walnoten
  • 2 eetlepels mayonaise van Hellmann’s
  • 2 broodjes
  • zout
  • peper

Bereiding:

Doe de geraspte aardappelen in een kom en meng samen met het ei ende bloem. Kruid naar smaak met peper en zout.

Vorm twee burgers van het mengsel en bak ze goudbruin in margarine of olie.

Doe de courgette, paprika, champignons, asperges en tomaten in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en bak het geheel ongeveer 30 min. in de oven op 150°C.

Laat de bruine suiker karameliseren in een pan, voeg de gehalte walnoten toe en laat afkoelen.

Bestrijk de onderste en bovenste helft van het broodje met mayonaise.

Leg de aardappelburger en de geroosterde groenten op het broodje en strooi de krokante walnoten eroverheen.

Mr. Sunny Side Up Burger

Benodigheden:

  • 250 g mager rundsgehakt
  • 2 plakjes cheshirekaas
  • 1 eetel. pittige mosterd
  • 2 eieren
  • 2 middelgrote uien
  • een klontje margarine of olie
  • 30 g honing
  • 2 eetlepels mayonaise van Hellmann’s
  • sla
  • 2 broodjes
  • 4 hele tomaten
  • 200 ml tomatenblokjes uit blik
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 1 ui
  • 1 rode chilipeper
  • 1 limoen
  • suiker
  • peper
Hamburgers om van te watertanden
© G.F.

Bereiding:

Breng het gehakt op smaak met peper en mosterd.

Vorm burgers van het mengsel en gril ze of bak ze in een pan.

Bak twee spiegeleieren.

Snijd de uien en bak ze in een pan met margarine; voeg de honing toe en laat even garen.

Om de chilisaus te maken, doe je de tomaten uit blik, de verse, fijngesneden tomaten, de fijngesneden chilipeper, de tomatenpuree, de ui en eventueel wat peper in een pan. Breng het geheel aan de kook. Breng op smaak met een vleugje limoensap en suiker.

Besmeer de beide helften van het broodje met mayonaise. Leg er de hamburger, sla en een spiegelei op. Werk af met chilisaus.

De Surf ‘N’ Turf burger

Benodigheden:

  • 250g ossenhaas
  • 2 gamba’s
  • 4 teentjes knoflook
  • margarine
  • 2 eetlepels mayonaise van Hellmann’s
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 limoen
  • 2 broodjes
  • peper en zout
Hamburgers om van te watertanden
© G.F.

Bereiding:

Kruid de ossenhaas met zout en peper, bak het vlees aan beide zijden bruin in margarine en zet in de oven op 150°C. Verhit de ossenhaas in de oven tot hij een kerntemperatuur van 57°C heeft. Meet dit met een vleesthermometer. Laat ongeveer 10 min. rusten.

Maak de gamba’s schoon. Breng ze op smaak met peper en zout. Bak ze met de grofgesneden in knoflook in margarine.

Meng voor de cocktailsaus de mayonaise met de tomatenpuree en kruid met peper en limoensap.

Snijd de ossenhaas in reepjes en leg ze op het broodje, samen met de gamba en de cocktailsaus.

The Crunchy Chicken Burger

Benodigheden:

  • 2 kipfilets (125 g)
  • 2 eieren
  • 100 g cornflakes
  • 100 g broodkruimels
  • 30 g margarine
  • Romeinse sla
  • 2 eetlepels mayonaise van Hellmann’s
  • 1 limoen
  • 2 bagelbroodjes
  • zout en peper
Hamburgers om van te watertanden
© G.F.

Bereiding:

Snijd de kipfilets doormidden en breng op smaak met peper.

Klop de eieren in een kom en voeg er eventueel zout aan toe.

Maak de cornflakes fijn.

Haal de kipfilets door de losgeklopte eieren en vervolgens door de fijngemaakte cornflakes.

Rol de kipfilets door de broodkruimels en klop ze zachtjes plat.

Doe de margarine in een pan en bak de gepaneerde kipfilets langzaam goudbruin op een matig vuur.

Meng de mayonaise met de geraspte limoenschil, limoensap en zout.

Bestrijk er de 2 helften van het broodje mee. Beleg het met de kipfilet en de Romeinse sla.

Kosmopolitische foodies hebben op een van hun reizen vast al kennis gemaakt met Hellmann’s Real. Sinds kort is deze mayonaise ook in België verkrijgbaar bij Delhaize, Carrefour, Cora, Match en Makro. Het traditionele recept werd in 1913 door Richard Hellmann samengesteld. (LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content