Gastronomische ontdekkingstochten

25/01/14 om 16:19 - Bijgewerkt om 16:19

En als u zich nu eens laat leiden door uw smaakpapillen en op ontdekkingstocht gaat naar de lekkere dingen die ons landje te bieden heeft. Enkele ideetjes....

Gastronomische ontdekkingstochten

Jenever en chocolade

Al gehoord van food pairing? Die gastronomische evolutie zoekt naar onverwachte combinaties. Het Nationaal Jenevermuseum in Hasselt wil niet achterblijven en combineert jenever met chocolade, twee smaken die mekaar uitstekend aanvullen. Tijdens de sluiting van het museum (tot najaar 2014) wordt deze proeverij in aangepaste vorm aangeboden in Het Stadsmus.

Proeverij Jenever met Chocolade. Datum en uur op aanvraag. In Het Stadsmus, Guido Gezellestraat 2, 3500 Hasselt. Op werkdagen tussen 10 en 16 uur, in het weekend tussen 13 en 15 uur. Duur: 1 uur. Prijs: ? 8 p.p. + gids ? 50 (min. 10 p.). Reserveren (twee weken vooraf): 011 23 98 60 en www.jenevermuseum.be

Culinaire huifkartocht

Verscholen in de Antwerpse Noorderkempen ligt Malle. Met de huifkar wordt u er van de ene lekkere plek naar de andere gereden om streekgebonden gerechten en drankjes uit de Vlaamse provincies te proeven. Op het einde van de rit hebt u de culinaire tradities van heel Vlaanderen ervaren.

Mals op Vlaamse wijze. Toerisme Malle, Antwerpsesteenweg 246. Datum en uur op aanvraag. Duur: halve dag. Prijs: vanaf ? 59 p.p. (huifkar + menu) (min. 20 p.). Reserveren: 03 310 05 14. Info: www.toerisme-malle.be

Sneukelen in Gent

Sneukelen is Gents voor snoepen. In de Arteveldestad nemen ze u graag mee op een wandeling om dit uit te testen. U proeft van Gandaham met Tierenteynmosterd tot echte Gentse neuzen. Tussen de culinaire stops komt u langs de belangrijkste bezienswaardigheden en hoort u de leukste verhalen over Gent en zijn inwoners.

Sneukelen met stijl. Elke zaterdag, 15.30-17.30 u. Vertrek: Dienst Toerisme, Sint-Veerleplein 5, Gent. Prijs: ? 12 p.p. (gids + 4 proevertjes). Reserveren: www.vizit.be.

Antwerpse lekkernijen

Antwerpse Handjes, een Bolleke of Filet d'Anvers. U verneemt alles over hun ontstaan tijdens een tocht door 't Stad. Een gids loodst u langs de lekkerste adressen van Antwerpen. En u mag proeven natuurlijk.

Smikkelen en Smakkelen in de Koekestad. Datum en uur op aanvraag. Vertrekpunt: Dienst Toerisme, Grote Markt 13, Antwerpen. Duur: 3 uur Prijs: ? 93 per groep + ? 10 p.p. voor de proeverijen of een 'light'-versie van deze toer, duur: 2 uur, ? 65 per groep + ? 5 p.p. voor de proeverijen Reserveren: 03 232 01 03 en gidsenwerking@stad.antwerpen.be. Info: www.vlaanderenlekkerland.be.

Proeven van de IJzertijd

Schuif aan bij een familie Galliërs uit de IJzertijd en ervaar hun leef- en eetgewoonten. Op het menu: gerookte forel, witte kool met hazelnoten, linzen met pruimen en prei met honing. Alles wegspoelen met Cervoise (Gallische bier) of Hydromel (honingaperitief). De Galliërs doen zich niets tekort. Ze willen zelfs hun recepten met u delen.

Gallische proeverij. Op 22/06, 3/8 en 7/9/2014, 15-16.30 u. Archéosite en Museum van Aubechies, rue de l'Abbaye 1, Aubechies (Beloeil). Prijs: ?15 (inclusief toegang museum). Reserveren verplicht via contacts@archeosite.be. Info: 069 67 11 16 en www.archeosite.be

Onze partners