Ganda? Graag!

10/03/11 om 00:00 - Bijgewerkt om 00:00

De natuurlijk gedroogde Gandaham bevat gemiddeld slechts 9% vet, is glutenvrij en bevat geen allergenen. Bovendien kan je met deze ham in de keuken enorm veel kanten op, zowel in koude als in warme bereidingen.

Spiesjes van tongfilets en Ganda ham met Duvelmousseline

Ganda? Graag!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 12 tongfilets
  • 4 plakken Ganda ham
  • citroenmelisse
  • vismarinade en viskruiden
  • 4 eierdooiers
  • 1 dl Duvel
  • 250 g gesmolten boter
  • cayennepeper en zout
  • sap van ene halve citroen
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 rode peper
  • 4 geblancheerde bloemkoolroosjes
  • 1 voorgekookte maïskolf
  • 4 kleine tomaatjes
  • olijfolie
  • Provençaalse kruiden

Bereiding:

  1. Snij de plakjes Ganda ham in repen zo groot als de visfilets.
  2. Bedek de tongfilets met de ham en citroenmelisse, rol ze op, steek ze op spiesjes, strijk ze in met vismarinade en kruid met de viskruiden.
  3. Rijg ook de groenten op spiesjes, wrijf ze in met olijfolie en strooi er Provençaalse kruiden over. Grill de vis- en groentenspiesjes.
  4. Klop ondertussen een mousseline van 4 eierdooiers, de Duvel en de gesmolten boter.
  5. Kruid ze met cayennepeper en zout, werk af met het citroensap.
  6. Leg de spiesjes op warme borden en lepel er wat saus langs.

Pizza met Brabants grondwitloof en Ganda ham

Ganda? Graag!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 pizzabodems
  • 10 vastkokende aardappelen type 'Ratte de touquet'
  • 4 kroppen grondwitloof
  • 1/2 dl olijfolie
  • 1 takje rozemarijn
  • 5 teentjes konflook
  • 12 plakken Ganda ham
  • 60 g Parmezaanse kaas
  • peper van de molen
  • fleur de sel

Bereiding:

  1. De aardappelen schillen en met de groenteschaaf in plakken van ong. 1,5 mm dikte snijden. De kroppen witloof in de lengte in 4 snijden, de kern weghalen en in 4 stukken snijden.
  2. Grondwitloof en aardappelschijven mengen met olijfolie, rozemarijn, peper van de molen en een wenig zout en gedurende een uur laten marineren.
  3. De pizzabodems op een bakplaat leggen en hierop de aardappel-witloofmengeling verdelen. De pizza gedurende ong. 12 minuten afbakken in een oven op 190°C.
  4. Halverwege de baktijd fijne plakjes look op de pizza strooien.
  5. Na het afbakken, naar wens versieren met Ganda ham, schaafsel van Parmezaanse kaas en een vleugje olijfolie.

Canneloni van Ganda ham en Brabants grondwitloof

Ganda? Graag!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 8 plakken Ganda ham
  • 3 kroppen grondwitloof
  • 1 soeplepel fijn gesneden platte peterselie
  • olijfolie
  • Aceto malsamico
  • 100 g Achelse blauwe
  • 50 g pompernikkel (zeer donker roggebrood)
  • peper een zout

Bereiding:

  1. Het grondwitloof ontdoen van het hart en in lange repen snijden.
  2. Op smaak brengen met peper, zout, platte peterselie, olijfolie en Aceto balsamico.
  3. Vorm canneloni (rolletjes) met de plakken ham en het grondwitloof.
  4. Schik de rolletjes op een bord en versier met enkele stukjes Achelse blauwe en reepjes pompernikkel.

Onze partners