Een creatieve kerst

Leen Baekelandt
Leen Baekelandt Journaliste Plusmagazine.be

Wilt u dit jaar heel origineel voor de dag komen met kerst? Dan maakt u uw kerstdecoraties zelf! Er verschenen weer heel wat boekjes met ideeën om zelf aan de slag te gaan. We pikken er twee uit.

Voor kerstdecoraties kunt u met heel wat technieken aan de slag gaan: haken, breien, vilten, kralen rijgen tot bonte slingers....

In het eerste boek ‘Kerst in huis’ komen al deze technieken ruimschoots aan bod. Kerstboomhangers, kerstslingers, kransen en tafeldecoraties, ze passeren allemaal de revue. Bovendien worden voor deze decoraties voorbeelden gegeven in zeven verschillende stijlen. Houdt u van kleur dan biedt het hoofdstuk ‘kleurrijke kerst’ zeker inspiratie: werken met alle kleuren van de regenboog of met wol die al heel wat kleurtjes in zich heeft. Houdt u meer van rendieren, vogels en harten in rood en wit, kies dan voor de Scandinavische stijl. Bij de Engelse kerst moet alles en iedereen eraan geloven, niet enkel de kerstboom, maar even goed de hond krijgt een kerstpakje aan. Bij de Woodland-kerst staan winterdiertjes in zacht blauw en wit centraal en bij de hartjeskerst... de hartjes natuurlijk. Een prachtige, harmonieuze kerstsfeer in huis kan natuurlijk ook met een klassieke zilverwitte kerst. En voor de bohemien chic schudt u uw oude knopendoos open en laat u uw creativiteit de vrije loop.

Kerst in huis, uitg. Forte, ISBN 978-9058772961, ? 14,95

Ook het boekje ‘Kersthangers haken, breien en vilten‘ doet u meteen zin krijgen om de breinaalden of de haakpen uit te halen en aan de slag te gaan. Want ook tussen de klassieke glimmende ballen staan deze handgemaakte kersthangers prachtig. Kleurrijke engeltjes, paddenstoelen, klokjes, kerstmannetjes, beertjes of sneeuwpoppetjes maken... dit boekje legt het u letterlijk van naaldje tot draadje uit.

Kersthangers breien, haken en vilten, Rina Soffers, Brenda Smits en Erna Vis, uitg. Forte, ISBN 978-9058774712, ? 9,95

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content