De eiergemeente onder de loep

Wie Kruishoutem hoort, denkt meteen aan eieren en aan het Hof van Cleve. Dit boek bevat dan ook een (eier!)recept uit de koker van Peter Goossens en draait verder helemaal rond eieren.

Waarom een boek over Kruishoutem rond eieren draait, leest u uitgebreid in dit boek, wat er in die gemeente zoal te zien is, vindt u er eveneens in terug, maar verder is deze alle kanten tegelijk uit lopende uitgave vooral een kookboek. Elke eetgelegenheid in Kruishoutem (en dat blijken er een boel meer dan alleen maar het beroemde Hof van Cleve!) leverde een eierrecept om de specialiteit van het plaatsje te eren. Van makkelijk tot moeilijk, met uitgebreide beschrijvingen van de restaurants, eetcafés en tavernes.Naast restaurants zijn er ook een hoop kastelen in Kruishoutem, u kunt er logeren, wandelen, fietsen of u aan evenementen vergapen. De mix van kookboek en toeristische brochure maakt dit boek wel erg rommelig en niet bepaald boeiende lectuur. En naar de op de achterflap aangeprezen praktische bezoekersgids met wandel- en fietsroutes zult u vergeefs zoeken: eigenlijk staan alleen wat mogelijke wandelingen opgelijst, plannetjes of wegbeschrijvingen ontbreken. Wie een uitstapje naar Kruishoutem wil maken, krijgt door dit boek een eerste indruk van wat daar te beleven valt: niet meer en niet minder...
Het ei van Kruishoutem. Een culturele en culinaire reis door de eiergemeente van België – uitg. Borgerhoff & Lamberigts – ? 24,95 – isbn 9789089314369

Partner Content