3 x Wining-and-dining

3 x Wining-and-dining

Pieter Van Doveren slecteerde voor u 3 restaurants die wijn bij het eten net die extra dimensie geven.

Gerechten met een bijzondere betekenis

Gerechten met een bijzondere betekenis

Ja, er is alweer een kookboek uit. Maar toch een beetje een bijzonder. In "Het recept van mijn leven" vertellen 24 bekende en minder bekende mensen over een gerecht dat voor hen een bijzondere betekenis heeft.

Eet je mee? 't Is gehakt parmentier

Eet je mee? 't Is gehakt parmentier

Dit familiegerecht bij uitstek kan je op duizend-en-een manieren klaarmaken. De beste recepten worden doorgegeven van grootmoeder, op moeder, op kind. Dit zijn onze favorieten.

3 gereputeerde visrestaurants

3 gereputeerde visrestaurants

Voor de echte visliefhebber drie visrestaurants die zichzelf al tientallen jaren bewijzen.

Recepten met appel: van granny groen tot primo rood

Recepten met appel: van granny groen tot primo rood

'An apple a day keeps the doctor away', luidt het Engelse spreekwoord. Maar laat je vooral niet tegenhouden om er meer te eten, want lekkere recepten met appels zijn er in overvloed.

Restauranttips: 3x wildenthousiast

Restauranttips: 3x wildenthousiast

Nu het wildseizoen van start gaat, stellen we u drie restaurants voor waar wild niet ontbreekt op de kaart.

Zot van mosselen!

Zot van mosselen!

Mosselen met friet. Belgischer dan dat schaft de pot niet. Nagenoeg iedereen lust deze heerlijke schelpdieren. En je kan ze op tal van manieren klaarmaken. Altijd origineel, altijd lekker.

Belg kiest voor vlees van eigen bodem

Belg kiest voor vlees van eigen bodem

Belgen blijven vleesesters. Maar 49% van Belgen zoekt naar de oorsprong van vlees op de verpakking. 95% kiest voor Belgisch vlees.

Een granita, da's grenzeloos genieten

Een granita, da's grenzeloos genieten

Genieten doe je al bij de bereiding, want granita maken is supermakkelijk, je hebt er zelfs geen ijsmachine voor nodig. Maar genieten doe je vooral op elk moment van een warme zomerdag, van bij het ontbijt tot in de late uurtjes.

Eerste Hollandse maatjes aan wal in Oostende

Eerste Hollandse maatjes aan wal in Oostende

In Oostende zijn de eerste Hollandse maatjes aan land gebracht. Daar zorgt het Maatjescomité nu al voor de 43ste keer voor. Het vetgehalte breekt geen records, maar de "Hollandse Nieuwe" zijn wel lekker van smaak.

Een appeltje voor de dorst

Een appeltje voor de dorst

De zomer nadert snel. Tijd om een fleurige zomerjurk aan te trekken, lekkere en gezonde dingen te eten en je vooral te hydrateren met verfrissende drankjes vol vitamines. Het Italiaanse appelmerk Marlene stelt zijn speciale smoothie op basis van appel voor en een verfrissend appelijsje.

3 bistro's pur sang

3 bistro's pur sang

Pieter Van Doveren neemt u mee naar 3 adressen voor wie zin heeft in een echt bistrobezoekje.

Beste Belgische praline komt van de kust

Beste Belgische praline komt van de kust

Olivier Willems Chocolatier maakt de beste Belgische praline van de toekomst. Dat hebben Callebaut® en Gault&Millau vandaag bekendgemaakt als vervolg op de 'Chocolate Hero Week' waarin beide partners op zoek zijn gegaan naar de meest innovatieve Belgische praline.

Op zoek naar de Belgische praline van morgen

Op zoek naar de Belgische praline van morgen

Callebaut gaat samen met alle Belgische chocoladeliefhebbers op zoek naar de Belgische Praline van Morgen. De chocolademaker organiseert daarvoor een heuse 'Chocolate Hero Week'. Tijdens de week, die vandaag van start gaat, onthullen de deelnemende chocolatiers hun interpretatie van de praline van de toekomst aan het grote publiek.

Recepten: lekker koken met 'groenteafval'

Recepten: lekker koken met 'groenteafval'

Dat 50-plussers trendsetters zijn, wisten we al lang. Ook met voeding gaan ze veel bewuster om. Koken met restjes kent voor hen geen geheimen. En ook met minder voor de hand liggende ingrediënten zoals stengels, schillen en bladeren weten ze creatief om te springen. Enkele voorbeelden.

Zoetigheid op zijn paasbest!

Zoetigheid op zijn paasbest!

Pasen, dat is tomeloos genieten van chocolade lekkernijen vermomd als paasei of paashaas. Geen mens die daaraan kan weerstaan, toch? En al helemaal niet als je al dat lekkers zelf op tafel tovert met de allerbeste ingrediënten.

4 leuke receptideetjes voor kaashapjes

4 leuke receptideetjes voor kaashapjes

Zomers weer nodigt uit om buiten te aperitieven. Maar dat betekent niet dat u niet kan scoren met overheerlijke warme hapjes. De kaasmakers van EntreMont zorgden voor 4 superoriginele receptjes.

Te gek, die lekkere pannenkoekjes

Te gek, die lekkere pannenkoekjes

Op 2 februari vieren we Lichtmis. Tijd voor pannenkoekjes. Ongelooflijk wat u met pannenkoeken kunt doen! Onze recepten vertrekken alle van hetzelfde basisbeslag, maar eindigen telkens anders!

5 nieuwe streekproducten erkend

5 nieuwe streekproducten erkend

VLAM start het nieuwe jaar opnieuw met een erkenningsronde voor Vlaamse traditionele streekproducten. Vijf mooie tradities, met uiteenlopende smaken en herkomst, worden toegevoegd aan de lijst: Oostendse zeebeschuit, Halse krotten, geutelingen, Limburgse leverworst en grotchampignons uit Riemst.