3 bistro's pur sang

3 bistro's pur sang

Pieter Van Doveren neemt u mee naar 3 adressen voor wie zin heeft in een echt bistrobezoekje.

Beste Belgische praline komt van de kust

Beste Belgische praline komt van de kust

Olivier Willems Chocolatier maakt de beste Belgische praline van de toekomst. Dat hebben Callebaut® en Gault&Millau vandaag bekendgemaakt als vervolg op de 'Chocolate Hero Week' waarin beide partners op zoek zijn gegaan naar de meest innovatieve Belgische praline.

Op zoek naar de Belgische praline van morgen

Op zoek naar de Belgische praline van morgen

Callebaut gaat samen met alle Belgische chocoladeliefhebbers op zoek naar de Belgische Praline van Morgen. De chocolademaker organiseert daarvoor een heuse 'Chocolate Hero Week'. Tijdens de week, die vandaag van start gaat, onthullen de deelnemende chocolatiers hun interpretatie van de praline van de toekomst aan het grote publiek.

Recepten: lekker koken met 'groenteafval'

Recepten: lekker koken met 'groenteafval'

Dat 50-plussers trendsetters zijn, wisten we al lang. Ook met voeding gaan ze veel bewuster om. Koken met restjes kent voor hen geen geheimen. En ook met minder voor de hand liggende ingrediënten zoals stengels, schillen en bladeren weten ze creatief om te springen. Enkele voorbeelden.

Zoetigheid op zijn paasbest!

Zoetigheid op zijn paasbest!

Pasen, dat is tomeloos genieten van chocolade lekkernijen vermomd als paasei of paashaas. Geen mens die daaraan kan weerstaan, toch? En al helemaal niet als je al dat lekkers zelf op tafel tovert met de allerbeste ingrediënten.

4 leuke receptideetjes voor kaashapjes

4 leuke receptideetjes voor kaashapjes

Zomers weer nodigt uit om buiten te aperitieven. Maar dat betekent niet dat u niet kan scoren met overheerlijke warme hapjes. De kaasmakers van EntreMont zorgden voor 4 superoriginele receptjes.

Te gek, die lekkere pannenkoekjes

Te gek, die lekkere pannenkoekjes

Op 2 februari vieren we Lichtmis. Tijd voor pannenkoekjes. Ongelooflijk wat u met pannenkoeken kunt doen! Onze recepten vertrekken alle van hetzelfde basisbeslag, maar eindigen telkens anders!

5 nieuwe streekproducten erkend

5 nieuwe streekproducten erkend

VLAM start het nieuwe jaar opnieuw met een erkenningsronde voor Vlaamse traditionele streekproducten. Vijf mooie tradities, met uiteenlopende smaken en herkomst, worden toegevoegd aan de lijst: Oostendse zeebeschuit, Halse krotten, geutelingen, Limburgse leverworst en grotchampignons uit Riemst.

Minister Ben Weyts wil twee Vlaamse "topkokteams" oprichten

Minister Ben Weyts wil twee Vlaamse "topkokteams" oprichten

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts heeft de oprichting van twee "topkokteams" aangekondigd. Hij deed dat tijdens zijn bezoek aan de Bocuse d'Or in Lyon, de prestigieuze internationale kookwedstrijd. Eén topkokteam zal een Young Chefs Team zijn, het andere een Bocuse d'Or Team. Voor het project, waarin de twee teams jarenlang gecoacht en begeleid worden, trekt de Vlaamse regering een half miljoen euro uit.

Een betaalbaar kerstdiner om duimen en vingers af te likken

Een betaalbaar kerstdiner om duimen en vingers af te likken

Dat een heerlijke feestmaaltijd niet duur hoeft te zijn, bewijst chef Gaétan Colin jaar na jaar wanneer hij aan de slag gaat met de producten van Lidl om een kerstmenu samen te stellen. Ook dit jaar leverde hij weer enkele leuke recepten.

Appelkoekjes in de kerstboom

Appelkoekjes in de kerstboom

De Sint is terug naar Spanje, dus is het tijd om de kerstboom op te tuigen. Al die klassieke bollen en glitters een beetje moe? Waarom bakt u dit jaar dan niet uw eigen kerstversiering?

De natuurlijke ingrediënten van bier op je bord

De natuurlijke ingrediënten van bier op je bord

Uit recent onderzoek blijkt dat Belgen steeds minder op de hoogte zijn van hoe hun bier gemaakt wordt en met welke natuurlijke ingrediënten dat gebeurt. Samen met Alex Joseph (Rouge Tomate) wil Brewed By Nature de Belgen bewuster maken van de basisingrediënten van bier (gerst, water, hop en gist) en het natuurlijke karakter ervan door ze te (her)introduceren in de Belgische keuken. Alex Joseph stelde daarom een aantal recepten samen en opent tijdens de maand oktober een pop-up restaurant op de Brusselse Grote Markt.

Deze 10 Thaise gerechten moet je zeker proeven

Deze 10 Thaise gerechten moet je zeker proeven

Wie Thailand bezoekt, kan onmogelijk de alombekende cooking class aan zich voorbij laten gaan. Na een uur of 3 experimenteren met de uitgesproken smaken en pittige kruiden, heeft de Thaise keuken geen geheimen meer voor jou. Maar welke gerechten móet je proberen als je naar het land van de glimlach reist? De toeristische dienst van Thailand maakte een handig overzicht van de 10 populairste Thaise gerechten bij toeristen

Maak van uw pauzes een culinair moment met sneetjes kaas

Maak van uw pauzes een culinair moment met sneetjes kaas

Het Franse kaasmerk Entremont maakt van uw pauzes onderweg een moment vol culinair genot dankzij een ruim assortiment van 6 soorten kaas in plakjes om naar hartenlust te variëren. Inspiratie nodig? Hier zijn 6 heerlijke ideetjes die je gezellig uit het vuistje kan eten.

Zes verrassende watermocktails van Manuel Wouters

Zes verrassende watermocktails van Manuel Wouters

Speciaal voor Brita ontwikkelde Manuel Wouters, bartender van SIPS in Antwerpen, 6 alcoholvrije cocktails op basis van gefilterd water. Het gebruik van gefilterd water zorgt ervoor dat alle gebruikte ingrediënten niet alleen hun oorspronkelijke kleur bewaren, maar ook de smaken komen nog beter tot hun recht.

Tongschar is Vis van het jaar 2016

Tongschar is Vis van het jaar 2016

De verkiezing van een Vis van het jaar is geen schoonheidswedstrijd of resultaat van een grote proeverij. Met de Vis van het jaar wil VLAM de horizon van de Belg te verruimen. Die is immers niet zo'n viseters en kiest meestal voor een erg beperkt aantal soorten. Daarom wordt dit jaar de tongschar in de kijker gezet. We geven u alvast enkele recepten om deze vis meteen op het menu te zetten.

Gratis receptenboekje: Zomerse gerechten

Gratis receptenboekje: Zomerse gerechten

Op zoek naar inspiratie voor lekkere zomerse recepten? Download ons gratis boekje en geniet vanavond nog van een overheerlijke maaltijd! Wat dacht u van een koude tomatensoep of quinoasalade met tonijn?

Koken met courgette

Koken met courgette

Of je hem nu grilt of bakt, deze groente past dankzij zijn neutrale smaak bij allerlei gerechten. Hoewel het van oorsprong een zomerproduct is, is dit broertje van de komkommer het hele jaar door te koop. Zo kook je met courgettes.