Te gek, die lekkere pannenkoekjes

Te gek, die lekkere pannenkoekjes

Op 2 februari vieren we Lichtmis. Tijd voor pannenkoekjes. Ongelooflijk wat u met pannenkoeken kunt doen! Onze recepten vertrekken alle van hetzelfde basisbeslag, maar eindigen telkens anders!

5 nieuwe streekproducten erkend

5 nieuwe streekproducten erkend

VLAM start het nieuwe jaar opnieuw met een erkenningsronde voor Vlaamse traditionele streekproducten. Vijf mooie tradities, met uiteenlopende smaken en herkomst, worden toegevoegd aan de lijst: Oostendse zeebeschuit, Halse krotten, geutelingen, Limburgse leverworst en grotchampignons uit Riemst.

Minister Ben Weyts wil twee Vlaamse "topkokteams" oprichten

Minister Ben Weyts wil twee Vlaamse "topkokteams" oprichten

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts heeft de oprichting van twee "topkokteams" aangekondigd. Hij deed dat tijdens zijn bezoek aan de Bocuse d'Or in Lyon, de prestigieuze internationale kookwedstrijd. Eén topkokteam zal een Young Chefs Team zijn, het andere een Bocuse d'Or Team. Voor het project, waarin de twee teams jarenlang gecoacht en begeleid worden, trekt de Vlaamse regering een half miljoen euro uit.

Een betaalbaar kerstdiner om duimen en vingers af te likken

Een betaalbaar kerstdiner om duimen en vingers af te likken

Dat een heerlijke feestmaaltijd niet duur hoeft te zijn, bewijst chef Gaétan Colin jaar na jaar wanneer hij aan de slag gaat met de producten van Lidl om een kerstmenu samen te stellen. Ook dit jaar leverde hij weer enkele leuke recepten.

Appelkoekjes in de kerstboom

Appelkoekjes in de kerstboom

De Sint is terug naar Spanje, dus is het tijd om de kerstboom op te tuigen. Al die klassieke bollen en glitters een beetje moe? Waarom bakt u dit jaar dan niet uw eigen kerstversiering?

De natuurlijke ingrediënten van bier op je bord

De natuurlijke ingrediënten van bier op je bord

Uit recent onderzoek blijkt dat Belgen steeds minder op de hoogte zijn van hoe hun bier gemaakt wordt en met welke natuurlijke ingrediënten dat gebeurt. Samen met Alex Joseph (Rouge Tomate) wil Brewed By Nature de Belgen bewuster maken van de basisingrediënten van bier (gerst, water, hop en gist) en het natuurlijke karakter ervan door ze te (her)introduceren in de Belgische keuken. Alex Joseph stelde daarom een aantal recepten samen en opent tijdens de maand oktober een pop-up restaurant op de Brusselse Grote Markt.

Deze 10 Thaise gerechten moet je zeker proeven

Deze 10 Thaise gerechten moet je zeker proeven

Wie Thailand bezoekt, kan onmogelijk de alombekende cooking class aan zich voorbij laten gaan. Na een uur of 3 experimenteren met de uitgesproken smaken en pittige kruiden, heeft de Thaise keuken geen geheimen meer voor jou. Maar welke gerechten móet je proberen als je naar het land van de glimlach reist? De toeristische dienst van Thailand maakte een handig overzicht van de 10 populairste Thaise gerechten bij toeristen

Maak van uw pauzes een culinair moment met sneetjes kaas

Maak van uw pauzes een culinair moment met sneetjes kaas

Het Franse kaasmerk Entremont maakt van uw pauzes onderweg een moment vol culinair genot dankzij een ruim assortiment van 6 soorten kaas in plakjes om naar hartenlust te variëren. Inspiratie nodig? Hier zijn 6 heerlijke ideetjes die je gezellig uit het vuistje kan eten.

Zes verrassende watermocktails van Manuel Wouters

Zes verrassende watermocktails van Manuel Wouters

Speciaal voor Brita ontwikkelde Manuel Wouters, bartender van SIPS in Antwerpen, 6 alcoholvrije cocktails op basis van gefilterd water. Het gebruik van gefilterd water zorgt ervoor dat alle gebruikte ingrediënten niet alleen hun oorspronkelijke kleur bewaren, maar ook de smaken komen nog beter tot hun recht.

Tongschar is Vis van het jaar 2016

Tongschar is Vis van het jaar 2016

De verkiezing van een Vis van het jaar is geen schoonheidswedstrijd of resultaat van een grote proeverij. Met de Vis van het jaar wil VLAM de horizon van de Belg te verruimen. Die is immers niet zo'n viseters en kiest meestal voor een erg beperkt aantal soorten. Daarom wordt dit jaar de tongschar in de kijker gezet. We geven u alvast enkele recepten om deze vis meteen op het menu te zetten.

Gratis receptenboekje: Zomerse gerechten

Gratis receptenboekje: Zomerse gerechten

Op zoek naar inspiratie voor lekkere zomerse recepten? Download ons gratis boekje en geniet vanavond nog van een overheerlijke maaltijd! Wat dacht u van een koude tomatensoep of quinoasalade met tonijn?

Koken met courgette

Koken met courgette

Of je hem nu grilt of bakt, deze groente past dankzij zijn neutrale smaak bij allerlei gerechten. Hoewel het van oorsprong een zomerproduct is, is dit broertje van de komkommer het hele jaar door te koop. Zo kook je met courgettes.

Aardbeien schoonmaken doe je zo!

Aardbeien schoonmaken doe je zo!

Met deze supertip verwijder je het kroontje heel snel en geniet je maximaal van al het goede dat in aardbeien zit.

Aardbeien schoonmaken doe je zo!

Aardbeien schoonmaken doe je zo!

Met deze supertip verwijder je het kroontje heel snel en geniet je maximaal van al het goede dat in aardbeien zit.

1 op 2 consumenten gooit voedsel te snel weg

1 op 2 consumenten gooit voedsel te snel weg

Volgens 1 op 2 consumenten is de houdbaarheidsdatum op verpakkingen van voeding de belangrijkste oorzaak van voedselverspilling. Omdat 1 op 4 het verschil tussen 'Tenminste Houdbaar Tot' en 'Te Gebruiken Tot' niet kent, belandt veel voedsel in de vuilnisbak terwijl het nog perfect eetbaar is.

Het mosselseizoen start uitzonderlijk vroeg

Het mosselseizoen start uitzonderlijk vroeg

Het mosselseizoen start dit jaar al op 29 juni, twee weken vroeger dan gewoonlijk. Dat de mosselen zo vroeg op de markt komen, heeft alles te maken met het weer. Een zonnig voorjaar met veel regenval heeft ervoor gezorgd dat de mosselen al in juni hun gewenste gewicht bereikt hebben. Daardoor hebben kwekers en handelaars samen beslist dat de eerste mosselen volgende week op de markt komen.

Hamburgers om van te watertanden

Hamburgers om van te watertanden

Sinds kort is de bekedne Amerikaanse mayonaise Hellmann's ook in België verkrijgbaar. Met deze inspirerende hamburgerrecepten kan je de smaak van Hellmann's Real zelf ontdekken.

De vakantiekeuze van de Belg gaat door de maag

De vakantiekeuze van de Belg gaat door de maag

Zon, zee, een mooi uitzicht vanop het terras en... lekker eten. Dat zijn de zaken waar een Belg naar uitkijkt op vakantie. Maar liefst 35% zoekt bij het boeken al naar leuke adresjes om te eten.

Reblochon, een lichte kaas voor elk seizoen!

Reblochon, een lichte kaas voor elk seizoen!

Reblochon is absoluut niet enkel een kaas die zich 's winters laat verwerken in een heerlijke tartiflette. Ook 's zomers is hij heerlijk wanneer de koeien zich in de bergweides tegoed doen aan kruiden en alpengras. Enkele recepten om u te overtuigen!