Dit fruit kan ook op de barbecue

Dit fruit kan ook op de barbecue

Als het eerste zonnestraaltje doorbreekt, wordt de barbecue ook weer tevoorschijn gehaald. Vlees, vis en verschillende groenten worden op de barbecue gegooid, maar wist je dat ook veel fruitsoorten geschikt zijn om gegrild te worden? Dat is weer eens wat anders dan die standaard fruitsalade.

Nieuw pop-up restaurant Smörrebröd

Nieuw pop-up restaurant Smörrebröd

Van 3 tot en met 6 mei kun je bij Dagny Ros Asmundsdottir en Ellen Destuyver kennismaken met de smörrebröd traditie uit het hoge Noorden.

Brandnetels: niet aaien, wel eten

Brandnetels: niet aaien, wel eten

Zijn netels voor jou een niet aaibaar onkruid? Bekijk ze dan van hun eetbare kant, want ze zitten vol mineralen en vitaminen. Pluk hun jonge blaadjes in de lente, maar vergeet je handschoenen niet.

Zoetigheid op zijn paasbest!

Zoetigheid op zijn paasbest!

Pasen, dat is tomeloos genieten van chocolade lekkernijen vermomd als paasei of paashaas. Geen mens die daaraan kan weerstaan, toch? En al helemaal niet als je al dat lekkers zelf op tafel tovert met de allerbeste ingrediënten.

3 X bucolisch tafelen

3 X bucolisch tafelen

Op zoek naar een restaurant met een authentiek decor? Pieter Van Doveren zocht er drie voor u uit.

Lentestoofpotjes

Lentestoofpotjes

Alles samen in één grote gezinspot of ieder zijn pannetje, van stoofpotjes worden we allemaal happy. Ook in de lente, met vlees, vis, peultjes of seizoensgroenten zoals apserges in de hoofdrol en op smaak gebracht met verse kruiden.

Het roze chocolade mysterie

Het roze chocolade mysterie

Chocoladelovers mogen zich in de handen wrijven. Na puur, wit en melk is er nu een vierde type bijgekomen. Ruby heet de marsepeinroze nieuwkomer die zopas exclusief op de professionele chocolatiers in ons land is losgelaten.

Konijn, altijd een festijn!

Konijn, altijd een festijn!

Het moet niet altijd konijn met bier en pruimen zijn. Ook elders in de wereld is konijn de centrale gast in gerechten. En een prima afwisseling voor wit vlees en kip.

3 x lekker en betaalbaar tafelen

3 x lekker en betaalbaar tafelen

Nog op zoek naar een plekje om romantisch te tafelen zonder al te diep in je geldbeugel te moeten tasten?

3 x eigentijds tafelen

3 x eigentijds tafelen

Pieter Van Doveren selecteerde 3 restaurants waar tafelen een eigentijdse totaalervaring is.

Culinair met camembert

Culinair met camembert

Op een kaasschotel steelt hij de show, maar de meest gekende onder de Franse kazen laat zich tot zo veel meer verleiden dan enkel een stuk stokbrood.

Christmas Movie Night: kerstklassiekers met het juiste hapje

Christmas Movie Night: kerstklassiekers met het juiste hapje

The Sound of Music, When Harry Met Sally, Home Alone, ... Naast alle eindejaarlijstjes is er ook nog dat andere lijstje: dat van de kerstklassiekers. Topfilms met een nostalgisch kantje, een tikkeltje melig misschien, maar ideaal voor een koude en/of druilerige winteravond. Maar wat een movie night tijdens de eindejaarsperiode compleet zou maken - naast een dekentje uiteraard - is een bijpassende snack. Enkele ideetjes...

Cadeautjes om van te smullen

Cadeautjes om van te smullen

Voor iedereen een geschikt cadeautje vinden is vaak een hele opgave. Waarom ze niet zelf bereiden? Geef ook de verpakking een eigen toets en je maakt vast iemand gelukkig met je zelfgemaakte lekkers!

Nieuwe appellatie in Vlaamse wijnbouw: Maasvallei Limburg

Nieuwe appellatie in Vlaamse wijnbouw: Maasvallei Limburg

De Vlaamse wijnbouw heeft er sinds maandag een nieuwe appellatie bij. Het gebied rond de Maasvallei mag zich voortaan aanprijzen als een Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB). De nieuwe appellatie is bijzonder in Europa, omdat het gaat om een grensoverschrijdend gebied dat zich uitstrekt van het Belgische Lanaken, Maasmechelen en Maaseik tot in Nederlands Limburg.

3 x Wining-and-dining

3 x Wining-and-dining

Pieter Van Doveren slecteerde voor u 3 restaurants die wijn bij het eten net die extra dimensie geven.

Gerechten met een bijzondere betekenis

Gerechten met een bijzondere betekenis

Ja, er is alweer een kookboek uit. Maar toch een beetje een bijzonder. In "Het recept van mijn leven" vertellen 24 bekende en minder bekende mensen over een gerecht dat voor hen een bijzondere betekenis heeft.

Eet je mee? 't Is gehakt parmentier

Eet je mee? 't Is gehakt parmentier

Dit familiegerecht bij uitstek kan je op duizend-en-een manieren klaarmaken. De beste recepten worden doorgegeven van grootmoeder, op moeder, op kind. Dit zijn onze favorieten.

3 gereputeerde visrestaurants

3 gereputeerde visrestaurants

Voor de echte visliefhebber drie visrestaurants die zichzelf al tientallen jaren bewijzen.

Restauranttips: 3x wildenthousiast

Restauranttips: 3x wildenthousiast

Nu het wildseizoen van start gaat, stellen we u drie restaurants voor waar wild niet ontbreekt op de kaart.

Recepten met appel: van granny groen tot primo rood

Recepten met appel: van granny groen tot primo rood

'An apple a day keeps the doctor away', luidt het Engelse spreekwoord. Maar laat je vooral niet tegenhouden om er meer te eten, want lekkere recepten met appels zijn er in overvloed.