Brussel met een schuimkraag

02/05/18 om 11:00 - Bijgewerkt om 11:42
Uit Plusmagazine van 19/04/18

Begin 19de eeuw telde Brussel 50 brouwerijen, in 2000 bleef er maar één over. Gelukkig is bier brouwen in de hoofdstad aan een revival bezig. Een mooi excuus om een Beer Walk uit te proberen: de stad te verkennen via een kroegentocht en lokale bieren.

Hoe mooi kan een glas bier zijn! Meer dan een zonnestraal die erdoorheen schijnt, is er niet nodig om het brouwsel te laten oplichten. De fijne belletjes spelen met het amberkleurige licht en worden weerkaatst in het geboende hout van de tafel. Een vluchtig stukje hemel. Op het einde van de voormiddag voelen we de middagdrukte toenemen. Er worden meer en meer bestellingen doorgegeven en de keuken schiet in actie. Rondom ons horen we Nederlands en Frans praten, wat in Brussel altijd een goed teken is. Het wil zeggen dat deze horecazaak door de inwoners wordt bezocht (ook al zijn het dan trendy hipsters) en niet alleen door horden gehaaste toeristen. We bevinden ons in café Walvis vlakbij het kanaal Brussel-Charleroi in de Dansaertwijk. Het is hier dat we met Vincent Miller hebben afgesproken om de stad te verkennen via een Beer Walk. Hij is het die samen met zijn broer deze kroegentochtformule heeft bedacht.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 2 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Plus Magazine-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Plus Magazine

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners