Belgische huurfietsen krijgen goede score

De huurfietsen die worden aangeboden in Antwerpen en Brussel, kunnen de vergelijking met andere Europese steden zeker aan. In een onderzoek van de Duitse automobielclub ADAC krijgen de Belgische huurfietssystemen de score “goed”.

ADAC vergeleek de fietsenverhuur in veertig steden uit achttien Europese landen. Ruim de helft kreeg de score “goed”. Daarbij ook de Brusselse (Villo!) en de Antwerpse fietsenverhuur (Velo-Antwerpen). Zij krijgen vooral applaus voor de informatieverstrekking en het gebruiksgemak. De toegankelijkheid en de fietsen zelf zijn “goed” in Brussel en “voldoende” in Antwerpen.

Uitgerekend in fietsland Nederland laten de huurfietsen wel te wensen over. Amsterdam, Den Haag en Utrecht kregen als enige steden in het hele onderzoek de laagste score: “zeer onvoldoende”. ADAC klaagt er onder meer over dat de informatie alleen in het Nederlands is. “Alleen de plaatselijke bevolking kan het aanbod zien. Toeristen die spontaan voor een tocht de fiets willen pakken, krijgen geen toegang”, aldus de Duitse organisatie.

Het netwerk “vélo’v” in het Franse Lyon werd dan weer als enige “zeer goed” bevonden. Eenvoudig, snel en aantrekkelijk”, aldus ADAC.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content