U zegt uw huurcontract op als huurder

Het ozpeggen van een huurcontract doet u met een aangetekend schrijven.

Als huurder kunt u het contract beëindigen wanneer u dat wilt, met een opzeggingstermijn van 3 maanden. U moet de verhuurder echter wel een schadevergoeding betalen wanneer u in de eerste drie jaar vertrekt: 3, 2 of 1 maanden huur wanneer u respectievelijk op het einde van het eerste, het tweede of derde jaar vertrekt. Vanaf het vierde jaar bent u geen schadevergoeding meer verschuldigd. Als u echter na negen jaar huur het contract niet wenst te verlengen, moet u het contract 6 maanden vooraf opzeggen.

MODELBRIEF

Aangetekend

Uw naam en adres

Naam en adres verhuurder

Plaats en datum

Betreft: Opzegging huurcontract

Geachte,

Conform de wet op de woninghuur deel ik u mee dat ik de huurovereenkomst opzeg die ik met u heb gesloten op .... (datum) en die betrekking heeft op de woning/het appartement gelegen te .... (adres). De opzeggingstermijn die ik moet naleven bedraagt .... (doorgaans is dit drie maanden) maanden.

De opzegging gaat in op .... (datum) om eindigt op .... (datum).

Gezien het feit dat ik de overeenkomst opzeg op het einde van het ....(eerste/ tweede/ derde) jaar van de eerste periode van 3 jaar van de negenjarige overeenkomst, ben ik u een vergoeding verschuldigd van .... (3/2/1) maand(en).

Of: Gezien het feit dat ik de overeenkomst opzeg na de eerste periode van 3 jaar, ben ik u geen vergoeding verschuldigd.

Hoogachtend,

Handtekening

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content