Begroting: regering richt selectiecomité Begroting op

De regering heeft tijdens het begrotingsconclaaf beslist dat elke uitgave van enige omvang aan de ministerraad moet worden voorgelegd. Daartoe zal een “Selectiecomité Begroting” worden opgericht, verduidelijkte minister van Begroting Olivier Chastel.

Er komt een systematische controle op de opportuniteit van de uitgaven, wat tot nu toe enkel in lopende zaken gebeurt, bevestigde Chastel wat vicepremier Johan Vande Lanotte zondag al verklaarde.

Chastel wees erop dat de regering sinds haar aantreden op 6 december deze praktijk heeft voortgezet. Volgens hem heeft de begrotingscontrole een “evenwichtig” resultaat opgeleverd. Hij bevestigde dat de regering dit jaar nog twee bijkomende begrotingscontroles in juli en september heeft voorzien om de groeiverwachtingen te controleren en na te gaan of iedereen zich houdt aan het afgesproken uitgavenniveau.

Vanaf oktober moet de regering-Di Rupo zich dan buigen over de begroting 2013 die zich moet inschrijven in het pad naar het begrotingsevenwicht in 2015.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content