Culinaire reis in Apulia - Italië

15/05/18 om 08:00 - Bijgewerkt om 16:22

8 dagen - van 14 tot en met 21 september 2018 voor € 1.299 per persoon. Bovendien krijg je als abonnee van Plus Magazine € 100 korting!

Culinaire reis in Apulia - Italië

© Plus Club

Onze culinaire reis door de Italiaanse regio Apulia laat je op een unieke manier proeven van de Italiaanse keuken.

Op het programma staan kooklessen met lokale chef-koks, een bezoek aan een olijfoliemolen uit de Romeinse tijd, diners in de beste restaurants uit de regio en nog veel meer. Tijdens deze reis verblijf je indien mogelijk in een 'masseria', een gerenoveerde oude boerderij die typisch is voor deze streek. Naast het heerlijke eten, kan je ook deelnemen aan boeiende culturele uitstappen. Een bezoek aan de wondermooie stad Matera, culturele hoofdstad van Europa in 2019, mag zeker niet ontbreken. Deze prachtige stad staat bekend om haar 'sassi' of grotwoningen. Vandaag zijn deze Unesco Werelderfgoed.

DAG 1 Charleroi - Brindisi - Apulia (D)

Vandaag ontmoet je je Mare Tours gids op de luchthaven voor de heenvlucht richting Brindisi. Tijdens deze reis verblijf je indien mogelijk in een 'masseria', een gerenoveerde oude boerderij die typisch is voor deze streek. Geniet van een aperitief en de typische Italiaanse keuken tijdens het welkomstdiner in de masseria.

DAG 2 romeinse boerderij - kookles (O-D)

Vandaag breng je een bezoek aan een eeuwenoude boerderij met olijfoliemolen uit de Romeinse tijd. Hier leer je alles over olijfbomen en olijfolie. Op het einde van het bezoek kan je proeven van de olijfolie die hier geproduceerd wordt. De reis gaat daarna verder naar de kust. Na de facultatieve lunch keer je terug naar de masseria voor je eerste kookles. De focus ligt hier op de Pugliese antipasti, die uit wel 12 verschillende gerechten kan bestaan. Je leert er hoe je je eigen antipasti kan creëren, afgestemd op het seizoen en met de producten die je op de lokale markt vindt.

Diner in het hotel.

DAG 3 matera (O-D)

Vandaag verken je de regio Basilicata voor een bezoek aan de stad Matera, de culturele hoofdstad van Europa in 2019. Matera staat bekend om haar 'sassi' of grotwoningen. Deze grotwoningen dateren uit de 8ste en 9de eeuw en boden onderdak aan 25.000 mensen. Vandaag behoren deze grotwoningen tot Werelderfgoed van UNESCO. Tijdens een gegidste rondleiding bezoek je de 'sassi' van dichtbij. Daarna gaat de reis verder naar Martina Franca, waar je kan kennismaken met een zuiderse traditie genaamd 'passeggiata' (i.e. een kleine avondwandeling). Op het menu 's avonds staat 'fornello pronto', een lokale lekkernij.

DAG 4 kookles met klassieke italiaanse chefs (O-D)

Vandaag breng je de dag door in het gezelschap van authentieke Italiaanse grootmoeders en hun klassiek geschoolde chef-kok zonen in Martina Franca. Beide generaties delen met jou hun passie voor en hun ervaring met traditionele lekkernijen. Je leert er hoe een traditioneel gerecht met durumtarwe te bereiden dat je vervolgens tijdens de lunch kan proeven. Na de middag keer je terug naar de masseria waar je een degustatie wacht van typische Italiaanse kazen. 's Avonds dineer je in het stadje Locorotondo en geniet je van een overheerlijke pizza.

DAG 5 Maglie - Lecce (O-D)

Vandaag breng je een bezoek aan Maglie en Lecce. Hier kom je meer te weten over de barokke architectuur en de typische papier-maché producten die hier vervaardigd worden. Het diner vindt plaats in een wijnbar.

DAG 6 vrije dag (O-D)

Ontbijt in de masseria. De rest van de dag kan je genieten van de omgeving. Diner en overnachting in het hotel.

DAG 7 vrije dag (O-D)

Ontbijt in de masseria. De rest van de dag kan je genieten van de omgeving of deelnemen aan de optionele excursie. Je brengt dan een bezoek aan een aantal prachtige dorpjes in de omgeving. Je ontdekt onder meer Alberobello, gesticht in de 15de eeuw en vooral bekend vanwege de vele trulli die er staan. Twee wijken bestaan bijna volledig uit trulli: Rione Monti en Aia Piccola. In 1910 werd Rione Monti met haar 1000 trulli uitgeroepen tot nationaal monument. Een ander dorp dat je bezoekt is Locorotondo, gekend voor de witte huizen met driehoekige timpaangevels. Breng zeker een bezoek aan de kerkjes S. Giorgio en Sta Maria della Greca. Hierna ontdek je Ostuni. De bijnaam van de stad is "Città Bianca" vanwege de witte kleur van de stad. Op het hoogste punt van de stad staat de bruinkleurige kathedraal met kleurige majolica koepel. Vanaf dit punt heb je een prachtig uitzicht over het land en de helderblauwe Adriatische Zee. Tot slot bezoek je Cisternino. Deze charmante stad is net zoals de anderen bijna intact gebleven doorheen de eeuwen. Typisch zijn de witgekalkte huisjes, smalle schaduwrijke straatjes en historische kerken.

Diner en overnachting in het hotel.

DAG 8 Brindisi - Charleroi (O)

Jouw Plus-prijs

8 dagen van 14 t.e.m. 21 september 2018 voor € 1.299 per persoon*

Bovendien krijg je als abonnee van Plus Magazine € 100 korting!

INBEGREPEN IN DE PRIJS

Na het ontbijt in de masseria neem je de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

 • Vlucht Charleroi-Brindisi H/T
 • Transfers zoals vermeld in het programma
 • 7 overnachtingen in 4* masseria in 2 pers. kamer
 • Maaltijden volgens programma (O=ontbijt, D=diner)
 • Bezoeken of activiteiten
 • Mare Tours gids vanaf Charleroi
 • Lokale gids in Matera
 • Luchthaventaks en BTW

NIET INBEGREPEN IN DE PRIJS

 • Niet vermelde uitstappen en toegangsgelden
 • Dranken en maaltijden tenzij anders vermeld
 • Persoonlijke uitgaven
 • Citytaks en fooien
 • Annulering- en bijstandsverzekering, 6,5% van de totale reissom
 • Administratieve- en reservatiekost van € 25 per dossier met max. 4 personen per dossier
 • Optionele Excursie: DAG 7: Begeleid bezoek met een lokale gids aan de dorpjes Alberobello, Locorotondo, Ostundi en Cisternino : € 56 pp

*Prijs op basis van een tweepersoonskamer exclusief dossierkost van € 25. Single supplement: € 195 per persoonOptioneel: annulatie- en bijstandsverzekering aan 6,5% van de reissom.Minimum 15 deelnemers vereist.

DAG 1 Charleroi - Brindisi - Apulia (D)

Meer informatie of reserveren?

→ Bel 016 50 22 22 of mail naar online@maretours.be of ga langs bij jouw Mare Tours reiskantoor

Mare Tours is aangesloten bij het Garantiefonds reizen. Polisnummer 0511.0317.01/1883.

Culinaire reis in Apulia - Italië

© plus club