© Getty Images/iStockphoto

Vindt u onze Facebookpagina ook leuk?

De nieuwe paginastatistieken van facebook brachten ‘leuk’ nieuws: onze Plus Magazinepagina wordt gewaardeerd en druk bezocht. Maar we willen nog beter doen en nog meer inspelen op wat u van ons verwacht.

Plus Magazine is allang meer dan alleen een maandblad. Naast ons maandblad met praktische, nuttige en actuele informatie over alles wat u zou kunnen interesseren en nodig hebben, is er ook onze website, die bijkomende informatie en extra invalshoeken biedt. En onze facebookpagina, die onze lezers attent maakt op wat ze in ons blad en op onze site kunnen vinden, wat er elders op het wereldwijde web te rapen valt en die het directe contact onderhoudt. Tussen redactie en lezers, maar ook tussen lezers onderling.

Uit de nieuwe paginastatistieken van facebook blijkt dat het profiel van onze fans (dat is facebooktaal voor mensen die het vakje ‘vind ik leuk’ aangevinkt hebben en daardoor op de hoogte gehouden worden van wat er op de pagina gebeurt) mooi overeenkomt met dat van onze lezers. De grote meerderheid is tussen 55 en 64 jaar oud, met een mooie vertegenwoordiging bij de leeftijdsgroepen eronder en erboven, 45 tot 54 en 65+. Onze fans blijken het leuk te vinden dat ze door ons via facebook opmerkzaam gemaakt worden op de wedstrijden op onze site, op artikels op onze site die inspelen op actuele gezondheidsvragen en ze waarderen het dat ze af en toe een kijkje achter de schermen, een knipoog met een leuke foto, een nuttige of grappige link krijgen.

Dat is wat de statistieken ons verklappen, maar natuurlijk zijn we erg benieuwd naar wat die rekenende en tellende computers van facebook ons niet kunnen vertellen, maar u wel. Waarom bijvoorbeeld vooral vrouwelijke lezers (71%) ons leuk vinden en de mannen (29%) blijkbaar minder hun gading vinden op onze facebookpagina, terwijl volgens de algemene cijfers van Facebook op dit sociale netwerk meer mannen actief zijn dan vrouwen. Of wat we nog extra kunnen doen om nog beter aan te sluiten op wat u er graag wil vinden. Laat het ons dus alstublieft weten op onze facebookpagina. Dat ‘vinden wij leuk’...

Partner Content