Red uw video’s en lp’s

Leen Baekelandt
Leen Baekelandt Journaliste Plusmagazine.be

Bezit u ook nog massa’s video’s en langspeelplaten die nog nauwelijks bekijkt of beluistert omdat alles tegenwoordig digitaal is. Dan is het nu het moment om ze te digitaliseren. Met de juiste software kan dat in een handomdraai!

De hoogtijdagen van videorecorders, platenspelers en cassetterecorders zijn verleden tijd. Het wordt zelfs steeds moeilijker om ze nog te vinden in de handel. Maar dat betekent helaas ook dat heel wat mensen binnenkort hun kostbare herinneringen helemaal niet meer kunnen afspelen.
Bovendien is men vaak bang om de zo lang gekoesterde lp’s nog eens op te leggen of een oude videocassette nog eens af te spelen uit vrees ze onherroepelijk te beschadigen. Tijd dus om oude video-opnames en muziek te digitaliseren! En dat kan heel gemakkelijk met twee betaalbare softwarepakketten van Magix. U hoeft echt geen specialist te zijn om hiermee aan de slag te gaan.

Red uw lp’s!

Red uw video's en lp's

Heeft u ook nog zo’n immense stapel oude lp’s die u angstvallig koestert omdat ze zoveel dierbare herinneringen bij u oproepen? Krassen, stof, vervorming, slijtage... er zijn zoveel bedreigingen voor een lp. Laat uw waardevolle muziekcollectie niet verloren gaan! Het softwarepakket ‘red uw lp’s 2 biedt een totaaloplossing om al uw lp’s of muziekcassettes te digitaliseren, eventuele foutjes te corrigeren en veilig op te slaan op een harde schijf, ze op een cd of dvd te branden of op uw Ipod of mp3-speler te zetten. Daarna kunt u ze eindeloos, waar u maar wil, opnieuw beluisteren zonder de minste angst uw waardevolle verzameling te beschadigen.

Het Magix-pakket Red uw lp’s bevat alle nodige software (Magix Audio Cleaning Lab 16 deluxe), plus een usb-voorversterker en de nodige kabels en adapter. Natuurlijk horen daar ook een gedrukte handleiding en een uitgebreide handleiding in pdf-formaat bij.

Aan de slag

1. Plaats de programmacd-rom in de computer en dubbelklik op start.exe.
2. Klik vervolgens op ‘Install’ om de software op uw computer te installeren.
3. Volg de aanwijzingen op het scherm en klik op ‘Verder’.
4. Klik na afloop op ‘Voltooien’

5. U verbindt uw platenspeler of cassetterecorder met de meegeleverde kabel met de voorversterker. De voorversterker wordt eenvoudigweg met uw computer verbonden via een usb-poort. Extra stroomvoorziening voor de voorversterker is niet nodig.

6. U start de software op uw pc. Open de opnamedialoog met de opnameknop. U kunt uw muziek importeren in tal van digitale formaten waaronder mp3, AAC, WAV, WMA...

Red uw video's en lp's

7. Ga na of de automatische trackherkenning is ingeschakeld zodat de afzonderlijke nummers op de plaat als afzonderlijke tracks op uw computer worden gezet. Dit doet u door op de knop ‘Geavanceerd’ te klikken en de functie ‘Automatische cd-trackherkenning’ te activeren. Klik op ‘Opnemen’

8. Start de plaat of cassette die u wilt opnemen. U kunt nu het opnameniveau controleren met de led-balkjes in de opnamedialoog.

Heeft de tand des tijds al wat sporen nagelaten op uw muziekcollectie? Ook dat is geen probleem. De software optimaliseert de opname volautomatisch. Of wilt u dat liever zelf in de hand hebben? Ook individueel restaureren behoort tot de mogelijkheden. Door op ‘Cleaning’ te klikken komt u in het Cleaning Lab terecht.

Als de plaat of cassette is opgenomen en van storende geluiden is bevrijd kunt u ze meteen op een cd branden.

Dit is zeer kort uitgelegd de eenvoudigste manier om uw lp’s en cassettes over te zetten of cd. Maar zodra u een beetje meer met het programma vertrouwd bent, zult u er al gauw plezier in vinden om ook andere mogelijkheden te ontdekken om uw muziek te bewerken, te ordenen enz.

Magix Red uw lp’s Versie 2 kost ? 89,99.

Red uw video’s!

Red uw video's en lp's

Gelooft u dat uw videocassettes veilig zijn? Uw kostbare herinneringen worden door vele gevaren bedreigd. Een videorecorder die uw band ‘opeet’, magnetische straling, kwaliteitverlies door gebruik, enz. Ook ‘Red uw video’s 2′ is een totaaloplossing van hardware en software. Met de meegeleverde USB-omzetter en SCART-adapter sluit u uw videorecorder aan op uw pc. Dankzij de software ‘Magix Film op dvd 8’ haalt u uw videobeelden binnen. U kunt deze bewerken (scènes verwijderen, overgangen toevoegen, titels toevoegen, muziek, dvd-menu etc.). Vervolgens brand u de beelden op dvd of blu-ray disc en/of exporteert ze naar het internet (online album, YouTube® etc.).

Aan de slag

1. Installeer Magix Film op dvd 8. Plaats de programmacd-rom in de computer en dubbelklik op start.exe.
2. Klik vervolgens op ‘Install’ om de software op uw computer te installeren.
3..Volg de aanwijzingen op het scherm en klik op ‘Verder’.
4. Klik na afloop op ‘Voltooien’

5. Laat de programmacd-rom in de computer zitten en selecteer ‘usb-driver’.

6. Volg verder de installatie-aanwijzingen en klik tenslotte op ‘Voltooien’.

7. Start de computer opnieuw op.

8. Sluit uw videospeler via een vrije usb-poort aan op uw computer.

9. Klik op ‘Software voor driver zoeken en installeren (aanbevolen)’.

10. Kies in het dialoogvenster ‘Op computer naar software voor de driver zoeken’. Klik op ‘Doorzoeken’ en selecteer het station waarin de cd-rom zit.

11. Volg verder de installatie-aanwijzingen.

12. Indien de melding ‘De uitgever van de driver-software kon niet op betrouwbaarheid worden gecontroleerd’ mag u met een gerust hart klikken op ‘Deze driver-software toch installeren’.

13. Doorloop verder de installatieprocedure.

Om een videocassette op te nemen start u de software op. U komt meteen in het veld ‘Opnemen’.
Klik op ‘Opname’ en start de cassette in uw videospeler.

Red uw video's en lp's

Zodra de opname voltooid is, kunt u deze bewerken. Ga daarvoor naar het veld ‘Bewerken’. Hier kunt u uw video’s monteren, bewerken, geluid toevoegen enz.

Wanneer u tevreden bent over het resultaat, gaat u naar het veld ‘Branden’ en brand de opname op een dvd.

Ook hier is dit weer een zeer korte uitleg van de eenvoudigste manier om uw video’s over te zetten of dvd, maar biedt de software nog tal van andere mogelijkheden die u na korte tijd onder de knie zult hebben.

Magix Red uw video’s Versie 2.0 kost ? 59,99.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content