© ISOPIX

Kruidenchocoladetruffels

(Voor 30 stuks)

300 g zwarte chocolade met 70% cacao, 50 g boter, 1 vanillestokje, 2 koffielepels vierkruidenmengeling, 2 eetlepels room, 3 eetlepels cacaopoeder, 1 koffielepel poedersuiker.

1 Hak de chocolade grof en laat samen met de boter smelten au bain-marie.

2 Snij het vanillestokje overlangs doormidden en verwijder het merg. Voeg de room, het vanillemerg en 1 koffielpel vierkruidenmengeling aan de chocolade toe en zet twee uur koel.

3 Zeef de cacao, de poedersuiker en de rest van de vierkruidenmengeling in een diep bord en meng.

4 Vorm een nootje chocolade met een lepeltje en rol tot een bolletje tussen je koude handen. Rol de truffel daarna door de cacaomengeling.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content