© FOTO'S ISOPIX

Gekaramelliseerde ananas

(Voor 4 personen)

1 ananas, 1 vanillestokje, 150 g fijne suiker, 200 g bittere chocolade, 15 cl vloeibare room, 5 cl sterke koffie.

1 Schil de ananas en snij in blokjes. Snij het vanillestokje in de lengte door. Doe de ananas en de vanille in een kookpot, strooi er suiker over, voeg een bodempje water toe en laat 30 minuten zachtjes koken. Roer tot de ananasblokjes gekaramelliseerd zijn.

2 Giet de vloeibare room in een kookpot en verwarm op een zacht vuurtje. Voeg de koffie toe zodra de room begint te pruttelen. Breng opnieuw aan de kook.

3 Rasp de chocolade in een kom. Giet er de room met koffie over en meng met een houten lepel tot een gladde saus. Verdeel de saus over vier kommetjes, doe er de gekaramelliseerde ananasblokjes bij en dien meteen op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content