© FOTO'S ISOPIX

Gehakt parmentier van gekonfijte eend

(Voor 4 personen)

500 g zachtkokende aardappelen, zout, 10 cl melk, 80 g boter, peper van de molen, een handvol kervel, 2 kleine sjalotten, 4 gekonfijte eendenbillen, 1 eetlepel vet van gekonfijte eend, paneermeel.

1 Stoom de aardappelen of kook ze in de schil in zout water. Pel ze en plet ze met een pureestamper.

2 Warm de melk op en giet al roerend bij de puree. Voeg 60 g boter toe in stukjes, kruid, roer om en hou warm.

3 Was de kervel, dep droog, verwijder de blaadjes en snipper ze fijn. Pel de sjalotten en hak ze fijn, rafel het eenden-vlees uiteen.

4 Haal een eetlepel vet rond de gekonfijte eend weg en warm op in een braadpan. Bak er de gehakte sjalotjes in maar laat ze niet bruinen, voeg het gerafelde eenden-vlees toe en laat al roerend nog 5 minuten bakken, breng op smaak met peper en zout.

5 Warm de oven voor op 240°C.

6 Strijk vier ovenschaaltjes in met olie, breng een laagje gekonfijte eend met sjalotjes aan, strooi er de gesnipperde kervel over en breng vervolgens een laag puree aan. Leg er een paar nootjes boter op, strooi er paneermeel over en zet in de oven tot je een goudbruin korstje bekomt.

7 Dien meteen op.

FRANCOISE PLUME – FOTO’S ISOPIX

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content