© ISOPIX

Gebraden kip met rozenwater, koraallinzen en aubergine

Vergeet de gebraden kip met appelmoes of sla uit je jeugd. Vandaag gaat de kip op wereldreis en brengt mensen bijeen rond de heerlijkste gerechten.

(Voor 4 personen)

2 eetlepels vloeibare honing, 3 cl rozenwater, 1 scharrelkip, peper en zout, 250 g koraallinzen, een kwart van een afgestreken koffielepel kerriepoeder, eenzelfde hoeveelheid paprikapoeder, 1 aubergine, olijfolie, gedroogde roosjes, munt.

1 Warm de honing lichtjes op, haal van het vuur en voeg het rozenwater toe.

2 Leg de kip in een ovenschaal en bestrijk met het honing-rozenwatermengsel. Voeg peper en zout toe.

3 Zet de kip in een niet voorverwarmde oven op stand 6 (180°). Laat één uur braden, overgiet geregeld met de jus.

4 Doe intussen de linzen in een kookpot en voeg drie keer zoveel water toe. Voeg het kerrie- en paprikapoeder toe, breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat koken zoals vermeld op de verpakking.

5 Was de aubergine en snij in kleine blokjes. Warm twee eetlepels olijfolie in een pan en bak er de aubergineblokjes in tot ze zacht zijn. Breng op smaak met peper en zout, zet apart.

6 Laat de linzen uitlekken, doe ze bij de aubergine en zet de pan op een laag vuurtje.

7 Haal de kip uit de oven en leg op een schaal. Versier met gedroogde roosjes en muntblaadjes.

8 Verdeel de linzen en aubergine over kleine kommetjes en dien meteen op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content