© ISOPIX

Gebakken kip alla diavola

(Voor 4 personen)

1 wortel, 1 rode en 1 gele paprika, 2 groene pepertjes, 2 teentjes look, 1 takje salie, rozemarijn en tijm, 1 afgestreken koffielepel oregano, 4 kippenvleugels, 4 kippenboutjes, 2 citroenen, zout, 2 eieren, bloem, frituurolie.

1 Schil de wortel en snij in plakjes. Snij de paprika’s in reepjes. Was de pepertjes en snij doormidden. Pel en hak de look fijn. Was de salie, de rozemarijn en de tijm, dep droog en hak fijn.

2 Meng de salie, de tijm, de rozemarijn, de oregano en de look.

3 Leg de stukken kip in een ovenschaal, voeg het kruidenmengsel, de wortelschijfjes, de pepertjes en de paprika toe.

4 Pers de citroenen en giet het sap over de ingrediënten. Voeg peper en zout toe en meng. Dek af met folie en laat 30 minuten marineren.

5 Klop de eieren op in een slakom. Giet de bloem in een tweede slakom. Haal de stukken kip uit de marinade, laat uitlekken, haal ze door de bloem en vervolgens door de eieren.

6 Verhit de frituurolie in een pot. Leg er niet meer dan twee tot drie stukken kip in, om spatten te voorkomen. Laat 10 minuten bakken, draai de stukken geregeld om met een schuimspaan. Laat uitlekken op keukenrol.

7 Filter de marinade. Leg de stukken gefrituurde kip in een schaal, leg er de marineerde groeten rond, dien meteen op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content