Enkel nog bij de lokale slager

Van kinds af aan ben ik een vleeseter. Intussen ben ik 54 en heb ik al meerdere vleesschandalen zien passeren. Inderdaad, ik heb geleidelijk mijn consumptie van vlees verminderd. Barbecues doe ik niet meer of nauwelijks en daar probeer ik dan niet al te fel geroosterd vlees te eten. Door de recente undercoverbeelden van mishandelde dieren ben ik nog meer geneigd minder vlees te consumeren en heb ik beslist niet langer vlees te kopen in het grootwarenhuis, maar opnieuw bij mijn lokale slager, die blij verrast is mij wekelijks opnieuw te zien. Eerlijk gezegd, het gemalen vlees en de bereidingen van mijn slager lijken beter van smaak en natuurlijker dan deze in het koelvak van het grootwarenhuis. Bovendien kan ik mijn beenhouwer aanspreken over de precieze herkomst van zijn dieren en zijn engagement, wat in de supermarkt niet mogelijk is. Mijn vrouw is altijd al vegetariër geweest en de mediaverhalen hebben mij geïnspireerd om het ook te overwegen, toch ben ik er nog niet klaar voor.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content