© ISOPIX

Confituur van zoete aardappel en peer met vanille

(Voor 8 potten van 350 ml)

1 kg zoete aardappelen, 1 liter bioappelsap, 1 kg stevige peren, 4 eetlepels perenbrandewijn, 2 eetlepels citroensap, 2 vanillestokjes, 750 g fijne kristalsuiker.

1 Schil de zoete aardappelen en rasp ze boven een kookpot. Meng er het appelsap onder.

2 Schil de peren en snij ze in vier. Snij een derde van de peren in blokjes van zo’n 3 mm en meng ze met de brandewijn. Voeg bij de zoete aardappelen.

3 Snij de vanillestokjes overlangs doormidden en verwijder het merg. Voeg het merg en de stokjes alsook de suiker bij de zoete aardappelen in de kookpot en breng aan de kook. Laat al roerend acht minuten koken. Voeg de blokjes peer toe en laat nog één minuut verder koken.

4 Verwijder de vanillestokjes. Giet de nog warme confituur in de glazen potjes. Sluit hermetisch af en zet de potjes vijf minuten op hun kop. Draai ze terug om en laat afkoelen. De confituur blijft een jaar goed.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content