© ISOPIX

Bouillon van spruitjes en gerookte eendenborst

(Voor 4 personen)

Voor de bouillon.

Een eendenkarkas met de vleugels, 1 ui, 2 wortelen, het wit van 1 prei, 1 tak selder, 2 teentjes look, 1 kruidentuiltje.

Voor de garnituur.

250 g spruitjes, 1 kleine rode ui, 30 g hazelnoten, 100 g rijstvermicelli, 150 g gerookte eendenborst in fijne plakjes.

1 De bouillon. Doe anderhalve liter water in een kookpot, leg er de licht gezouten eendenkarkas in en breng aan de kook. Voeg in stukjes gesneden wortelen, ui, selder en prei toe, alsook de gepelde teentjes look en het kruidentuiltje. Laat één uur zacht pruttelen. Schuim regelmatig af.

2 Laat de bouillon verder trekken tot hij helemaal koud is. Lepel er vervolgens het vet af en giet hem door een zeef opnieuw in de kookpot.

3 Maak de spruitjes en de ui schoon en hak fijn. Stamp de noten fijn. Breng de bouillon opnieuw aan de kook, voeg de spruitjes en vermicelli toe, en laat nog vijf minuten koken. Kruid de bouillon bij indien nodig.

4 Doe de warme bouillon en de garnituur in kommetjes of diepe borden. Voeg de ui, de nootjes en de plakjes eendenborst toe en dien meteen op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content