© ISOPIX

Appeltaart

(Voor 4 personen)

1 rol zanddeeg pure boter, 1 eetlepel maïszetmeel, 15 cl vloeibare room, 1 ei, 50 g poedersuiker, 30 g amandelpoeder, 3 rode appels, 1 koffielepel kaneel.

1 Warm de oven voor op 180°C (stand 6). Rol het zanddeeg uit en bedek er een taartvorm mee. Doorprik de bodem met een vork. Zet koud.

2 Giet de vloeibare room in een kom en los er het zetmeel in op. Voeg het ei, de suiker en het amandelpoeder toe. Meng met een vork. Was de appels en snij ze in vier, verwijder het klokhuis en snij de appels in dunne schijfjes.

3 Giet de amandelcrème uit over de taartbodem en leg er de appelschijfjes op in de vorm van een rozet. Bestrooi met de rest van de suiker en het kaneelpoeder. Zet in de oven en laat 30 tot 35 minuten bakken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content