Rêve Richelle

3x vertrouwde gastronomie

DE GRIFFIE

De Limburgse chef Danny Vanderhoven kookt voortaan solo en zonder vaste kaart. Gasten kunnen zelf hun wijn kiezen uit een wijnmuur. Voor dit nieuwe idee installeerde hij zich in de voormalige jeugdrechtbank van Hasselt. Er zijn 20 zitjes, een toog met zicht op het keukenwerk én een terras. Danny Vanderhoven wil met zijn nieuwe formule vrijer koken en meer entertainen. In De Griffie ben je op het goede adres om te genieten van zelfgemaakte worst van Duroc-varken met gekonfijte abrikozen en cayennepeper. De lekkere worst wordt geserveerd op een plankje, om zelf te versnijden. De verse Spaanse gamba’s komen met bearnaise, opgepept met harissa. Bij de ossenhaas met aubergines, hummus en spelt komt een schuimige saus verrijkt met ras el hanout. Afsluiten kan je een à la minute geklopte sabayon of een versgedraaide dame blanche.

3x vertrouwde gastronomie

De Griffie, Bampslaan 21, 3500 Hasselt, www.degriffie.be

Rève Richelle

Apothekerszoon Benoît Decelle toont sinds zijn vroege jeugd belangstelling voor de keuken. Zijn liefde voor lekker eten bracht hem naar de Naamse koksschool. Met een diploma op zak ging hij aan de slag in La Villa Lorraine, L’Ecailler du Palais Royal, Pomme Cannelle en het restaurant van Sheraton Singapore. Terug in België opende hij met zijn echtgenote Claire zijn eigen restaurant in een villa in Waterloo. In de warm gedecoreerde eetzaal kan je discreet genieten van met kennis en toewijding bereide gerechten. Specialiteiten zijn onder meer kreeft met meloen, zoals in Singapore, en filet van zeebaars met mirin, soja en quinoa. Meer klassiek kan ook met zeeduivelwangen, asperges en pronkridderzwam.

De Griffie
De Griffie

Rève Richelle, Drève Richelle 96, 1410 Waterloo, www.reverichelle.eu

32 Chemin de l’Herbe

Dit landelijke eethuis is te vinden in een romantische, met klimplanten overwoekerde, oude woning in het schilderachtige dorpje Bonlez. Michel Vanden Broucke kocht het huisje 24 jaar terug en maakte er een restaurant van. Vandaag zijn het Michel en zijn zus Dominique die ontvangen, en zijn het zoon Simon en Emmanuel Verayt die koken. De inrichting met houten balken aan het plafond en een kleisteenvloer oogt wat ouderwets. Maar de spijskaart is opgebouwd uit traditionele gerechten die hedendaagse accenten meekrijgen. Zoals de velouté met op lage temperatuur gegaard ei, gekonfijte uien, crème van knoflook en espuma van chorizo, de sint-jakobsvruchten in Thaise bouillon, de lomo ibericofilet met kruidenkorst en saus met honing en tijm, de gebraden zwezerik met mousseline van karamelpastinaak, de fondant au chocolat en de crème brûlée.

32 Chemin de l’Herbe, Chemin de L’Herbe 32, 1325 Chaumont-Gistoux (Bonlez), www.32chemindelherbe.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content