Voor u getest: de Dyson V6 Fluffy

02/09/15 om 10:00 - Bijgewerkt om 10:00

Draadloos, superlicht, extra krachtig en met een gemotoriseerde borstel die komaf maakt met alle soorten stof en vuil op mijn parketvloer. De draadloze Dyson met fluffy borstel heeft me helemaal overtuigd.

De zoveelste stofzuiger? Om de haverklap komen er nieuwe toestellen op de markt... Wel de Dyson V6 Fluffy maakt voor mij echt het verschil. Maar laat ons meteen duidelijk zijn: het gaat om een draadloos toestel dat niet de ambitie heeft de 'meid oor alle werk' te zijn zoals een basismodel.

Nieuwe V6 motor

Speciaal voor deze reeks ontwikkelde Dyson de nieuwe V6 motor, een elektromotor die kleiner, lichter en krachtiger is, en bovendien zuinig met energie omspringt. Deze V6 motor draait 110.000 toeren per minuut en ontwikkelt een vermogen van 350 Watt. Een krachtig beestje dus en dat merk je meteen in het gebruik. En vanzelfsprekend wordt ook in deze motor de gepatenteerde Dyson cycloontechnologie toegepast.

Draadloze steelstofzuiger

De Dyson V6 is geen kruimeldief, maar een heuse steelstofzuiger. Je kan er dus gemakkelijk alles mee stofzuigen: de vloer, zetels, trappen, hoekjes, kantjes en zelf het plafond, want de gewichtsverdeling van het toestel ligt zo dat je ook gemakkelijk in de hoogte kan stofzuigen.

Gemakkelijk schoon te maken

Met het doorzichtige opvangreservoir zie je meteen wanneer het tijd is om de stofzuiger leeg te maken. Geen gedoe met een stofzak, gewoon een rode knop verschuiven en de bodem van het reservoir klikt open boven de vuilbak. Klep terug dicht klikken en de stofzuiger is opnieuw klaar voor gebruik.

Handig oplaadstation

De Dyson V6 wordt geleverd met een handig opbergsysteem dat tevens dienst doet als laadstation. Dit bevestig je op een gemakkelijke plek aan de muur. Wanneer je na gebruik, het toestel hierin haakt, wordt het meteen opgeladen voor volgend gebruik. En ook de bijgeleverde accessoires klikken handig vast op dit opbergsysteem.

De fluffy borstel

Want ons echt helemaal heeft doen vallen voor dit toestel is de fluffy borstel, een vloerzuigmond speciaal ontworpen voor harde vloeren. Nergens een klassieke borstel te bespeuren, wel een rol met rode en paarse stroken zacht nylonweefsel. Deze draaiende vezels grijpen grof vuil en voeren het naar de zuigopening zonder het vacuüm van de zuigmond op de vloer te verstoren.

Tussen de stroken nylonweefsel staan vier rijen antistatische koolstofvezelharen die de statische elektriciteit opheffen die fijn stof zo hardnekkig aan de vloer houdt, zodat ook dit probleemloos wordt opgeheven. In tegenstelling tot een gewone borstel blijft de roller constant in contact met de vloer. Doordat er geen opening is, gaat er ook geen zuigkracht verloren.

Getest

Ik woon in een oud appartement met tegels in keuken en badkamer en voor het overige overal parket. Maar ik heb twee schatten van poezen, waarvan er eentje de gezegende leeftijd van 20 jaar heeft. Deze lieverd verliest echter het hele jaar rond plukken haar. Dus als ik 's avonds thuis kom, is mijn eerste taak steeds... inderdaad stofzuigen. Vroeger moest daarvoor telkens de grote stofzuiger uitgehaald worden om dan nog hier en daar met een stofdoek rond te gaan voor de haartjes die her en der door statische elektriciteit niet meegekomen waren. Een hele karwei, die nu et de V6 Fluffy eigenlijk zo gemakkelijk geworden is, dat ik het haast leuk ga vinden :-).

En hebben de lieverds zich overdag in de zetels genesteld, dan worden die met behulp van de meegeleverde accessoires meteen mee gestofzuigd. Geen gedoe met draden, 5 keer van stopcontact veranderen enz. In enkele minuten tijd ben ik het hele appartement rond. Dan is het wel tijd om de V6 Fluffy terug naar zijn laadstation te brengen! Tegen het einde laat hij het soms afweten, maar aangezien de batterij zeer snel weer oplaadt, is dat ook geen onoverkomelijk probleem.
Maar denk nu niet dat dit toestel enkel kattenhaar of fijn stof aankan. Een kommetje nootjes dat op een avond per ongeluk omver werd gestoten was evenmin een probleem. In een handomdraai geen nootje meer te bespeuren. De Fluffy borstel heeft een bijzonder scharnier waardoor je heel gemakkelijk in elk hoekje en kantje kan.

Pluspunten

  • Mooi design
  • Krachtig
  • Korte laadtijd
  • Handig schoon te maken
  • Draadloos
  • Lichtgewicht
  • Zeer efficiënt op harde voeren

Minpunten

  • Beperkte gebruiksduur
  • Prijs: ? 348


Info: www.dyson.be

Onze partners