Advertorial

Proef de Gelderse streken

Genieten van streekproducten... Dat is hoe je de ware identiteit van elke Gelderse streek terugvindt. Elke Gelderse streek is uniek, en dat proef je! De culinaire gerechten, heerlijke wijnen, gezellige kroegjes en zomerse terrassen bieden jou een fantastisch uitje! Wij geven je alvast wat culinaire tips. Ontdek deze geweldige restaurants op de Veluwe, in Regio Arnhem Nijmegen, Rivierenland en de Achterhoek.

Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt

Op het eeuwenoude familielandgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd worden eerlijke producten bereid met de biologische opbrengst uit de moestuin, de boomgaarden, van het vee en de akkers. De delicatessen van het landgoed worden in de Landgoedwinkel verkocht. Het assortiment bestaat uit biologische jams, chutneys, sauzen, vruchtencurds, sappen, honing, koekjes, meelmengsels en landgoedkazen. Aan de rand van het landgoed bevindt zich pannenkoekenhuis De Stapelbakker waar de koks pannenkoeken bakken, bereid met biologisch geteelde landgoedingrediënten. In de oude vloedschuur tegenover het pannenkoekenhuis vind je Brasserie Marie. Geniet hier van een heerlijk diner, bereid met de verse producten van het landgoed en het seizoen. Deze authentieke schuur met hip interieur leent zich uitstekend voor een romantisch avondje uit.

Oortjeshekken

Al vanaf 1600 is Oortjeshekken een herberg voor gasten uit alle windstreken. Gezelligheid, een informele sfeer en persoonlijke aandacht maakt dit authentieke dijkhotel bijzonder. Oortjeshekken ligt midden in het natuurgebied ‘De Gelderse Poort’ en is daarmee een mooi startpunt voor wandelaars en fietsers. Zowel het rivierenlandschap als de Ooijpolder en de heuvelrug zijn binnen handbereik. En voor de liefhebber: het centrum van Nijmegen, de oudste stad van Nederland, ligt slechts 6,5 km verder. Het is goed toeven bij Oortjeshekken. Van een ontbijtje in de ochtendzomerzon tot lekker behaaglijk dineren in de huiskamer in de winter. De hele dag door is er van alles te krijgen!

Proef de Gelderse streken

Kasteel Engelenburg

In Kasteel Engelenburg kun je eten, drinken en slapen op hoog niveau en heb je de beschikking over een schitterende 9-holes golfbaan. Aan de rand van de Veluwe in de historische ambiance van dit roemrijke kasteel. In de Engelse lounge staat de grootste collectie single malt whisky’s van Nederland. Ook liefhebbers van wijn kunnen hier al eeuwenlang hun hart ophalen. Jacob Schimmelpenninck van der Oye, handelde namelijk al in de 16e eeuw in Duitse wijn. Tegenwoordig zijn ze er gespecialiseerd in Zuid-Afrikaanse wijnen. In het 19e-eeuwse serre restaurant waan je zich in vervlogen tijden door het sprookjesachtige uitzicht op de slotgracht, maar wordt het diner eigentijds bereid met ingrediënten uit de nabije omgeving.

Proef de Gelderse streken

Strandlodge Winterswijk

De Strandlodge in Winterswijk ligt niet aan zee, wel aan het strand! De droomlodge bevindt zich op een sprookjesachtige plek in het bos, met uitzicht op een prachtig natuurbad. Het restaurant met inspirerende open keuken staat in verbinding met een groot dakterras. Chef/eigenaar Mike Vrijdag creëert hier bijzondere, exquise gerechten met mooie producten van regionale bodem. Mike kookt er met liefde en hartstocht met als streven de gast meer te geven dan alleen een fantastische maaltijd. “Kloppen de wijn-spijs combinaties en kolkt de zaak van gezelligheid, dan creëer je herinneringen” is het credo. Kom je kennismaken met dit Michelinster restaurant? Waar een gemoedelijke sfeer en gastvrijheid centraal staan!

Proef de Gelderse streken

Het Wapen van Elst

Centraal gelegen tussen Arnhem en Nijmegen ademt Het Wapen van Elst een sfeer uit van gemoedelijkheid. Het personeel neemt de tijd voor een praatje, de warmte straalt je tegemoet. Alle gerechten zijn ambachtelijk bereid met verse producten, of kies voor de seizoensspecialiteiten als asperges of wild. Het Wapen van Elst is een gezellige ontmoetingsplek voor dagjesmensen, vaste gasten en zakelijke relaties. Iedereen voelt zich thuis bij Het Wapen van Elst. Het Wapen van Elst is compleet. Een gezellig café, een zonnig terras, een heerlijke serre, multifunctionele zalen, een eigen parkeerplaats, een voortreffelijk restaurant en een betaalbaar hotel. Combineer je bezoek en maak er een fantastische tijd van!

Proef de Gelderse streken

Havezathe Carpe Diem

Havezathe Carpe Diem is één van de mooiste hotels/restaurants van de Achterhoek, gevestigd in een herenboerderij anno 1200, tussen Zeddam en Doetinchem met zicht op Montferland. Op de voormalige deel van de boerderij bevindt zich het à la carte restaurant in en rond de opkamer is een sfeervolle lounge. De zeventien hotelkamers ademen elk door hun verschillende inrichtingen een aangename en persoonlijke sfeer uit. Havezathe Carpe Diem is de perfecte locatie voor culinaire liefhebbers.

Restaurant Planken Wambuis

Restaurant Planken Wambuis ligt op 800 meter van de snelwegen A12 & A50 en is daarmee dé ideale afspreeklocatie bij een bezoek aan de Veluwe. Kröller-Müller Museum, Nationaal Park De Hoge Veluwe, Arnhem, Sportcentrum Papendal, Openluchtmuseum, Burgers’ Zoo & Gelredome liggen allen binnen 10 autominuten. Je kunt er gratis parkeren en je elektrische fiets opladen.. De keuken werkt met verse en veel biologische ingrediënten en producten waar mogelijk van lokale afnemers en boeren, zo proef je de streek tijdens je lunch of diner. De koffie, zuivel, het brood en kalfsvlees zijn van biologische oorsprong en er wordt met veel producten uit Arnhem, Ede, Wekerom, Lunteren en Otterlo gewerkt. Planken Wambuis staat bovendien goed bekend om haar Wildseizoen. De prijs-kwaliteit is prima en het restaurant biedt je een comfortabele setting met fijne leren stoelen bij de open haard. Planken Wambuis is niet voor niets Top-rated op Tripadvisor in Gelderland!

Proef de Gelderse streken

De Gouden Molen

Restaurant De Gouden Molen in Rossum heeft een Franse keuken met zowel klassieke als moderne gerechten in à la carte of menu vorm. De menukaart wisselt zeer regelmatig en toont dan ook veel seizoensinvloeden. Daarbij wordt er veel gebruik gemaakt van streekproducten. Tijdens de lunch en het diner is er plaats voor kenners, fijnproevers, liefhebbers en genieters. Op dagen met mooi weer biedt De Gouden Molen je de gelegenheid om te genieten op het rustgevende terras. Tevens kun je plaatsnemen op het terras met panoramisch uitzicht over de prachtige rivier. Dit is dé perfecte combinatie op warme dagen en zwoele zomeravonden. De Gouden Molen beschikt ook over een heerlijk hotel.

Voor meer informatie over de Gelderse streken kijkt u op http://www.geldersestreken.nl

Lees hier de andere artikels uit dit dossier.