Advertorial

Overnachten in de Gelderse streken. Waar blijf jij slapen?

Aan het einde van een actieve dag wil je maar een ding en dat is natuurlijk lekker slapen, zodat je er de volgende dag weer helemaal uitgerust tegenaan kunt. En dat kan, want de Gelderse streken hebben tal van prachtige en gezellige accommodaties. Ontdek hier alvast onze selectie:

Landgoed Rhederoord

Landgoed Rhederoord ligt vlakbij Arnhem in het dorp De Steeg. Het statige landhuis in het park (dat maar liefst 12 hectare groot is) geeft een prachtig uitzicht over de IJsselvallei en de bossen van de Veluwe. Het landhuis biedt onderdak aan ruim 350 gasten. Tevens beschikt het landgoed over 22 hotelkamers. Je kunt hier dagelijks reserveren voor zowel zakelijke als particuliere bijeenkomsten. Voor de individuele gast zijn er mogelijkheden tot een enkele overnachting of een arrangement. Er wordt gekookt met biologische producten uit eigen streek. Daarnaast is er ook een restaurant gevestigd in het koetshuis waar a-la-carte gerechten geserveerd worden.

Overnachten in de Gelderse streken. Waar blijf jij slapen?

Van der Valk hotel Nijmegen-Lent

Op een unieke locatie in noordelijk Nijmegen ligt Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent. Het splinternieuwe hotel is uitstekend bereikbaar door haar ligging aan station Nijmegen-Lent en de nabije uitvalswegen A15 en A50. De omgeving is volop in ontwikkeling en biedt vele recreatiemogelijkheden! Het historische, maar bruisende centrum van Nijmegen ligt op circa 1,5 kilometer afstand. Het hotel beschikt over 116 moderne kamers, een ruim restaurant met live cooking faciliteiten, een sfeervolle hotelbar en een wellness- en fitnessruimte. Parkeren kan in de eigen parkeergarage. Ook biedt Hotel Nijmegen-Lent hoogstaande vergader- en congresfaciliteiten die geschikt zijn voor bijeenkomsten van 2 tot 420 personen in theateropstelling.

Overnachten in de Gelderse streken. Waar blijf jij slapen?
© Tim Buiting Photography & Film

Van der Valk hotel Apeldoorn – De Cantharel

De Cantharel beschikt over 160 kamers, een wellness, verschillende restaurants en ademt gezelligheid, gastvrijheid en intimiteit. Met de Veluwe als achtertuin is een fijn verblijf hier gegarandeerd. In de directe omgeving kun je urenlang wandelen, fietsen, paardrijden of een koetsrit maken. Misschien zie je onderweg wel wild!

In de buurt van de Cantharel zijn tal van bezienswaardigheden te bezoeken zoals het Kröller-Müller Museum, Paleis Het Loo, Burgers Bush en het zendgebouw van Radio Kootwijk. Het gezellige centrum van Apeldoorn is op fietsafstand. De Cantharel heeft een eigen, grote Valk Vers kruiden- en groentetuin waarin groente en kruiden verbouwd worden voor de keuken van de Cantharel. Achter het hotel ligt, verscholen in het groen in een rietgedekt Engels landhuisje, het restaurantje Huisje James. Paardenhotel De Cantharel heeft 12 luxe paardenstallen en diverse weides om samen met je paard te komen overnachten. Vanaf het hotel rijd je via een onverhard zandpad rechtstreeks de bossen in met prachtige ruiter- en men(knooppunt)routes.

Overnachten in de Gelderse streken. Waar blijf jij slapen?

Hotel De Sterrenberg

Direct naast Het Nationale Park de Hoge Veluwe ligt het mooie Hotel de Sterrenberg. In dit kleinschalige wellnesshotel in Otterlo, waar binnen en buiten in elkaar overgaan, waan je je een met de natuur. Ontspan door een baantje te trekken in het zwembad, door te relaxen met een massage of door te genieten van de warmte in de sauna’s. Na een heerlijk ontbijt kan er vanuit het hotel prachtig gefietst of gewandeld worden. Ook leuk om samen met de boswachter te doen. Na een dag buiten is het heerlijk thuiskomen in de gezellige lounge met openhaard voor een aperitief. De kookstijl van dit hotel is lekker, puur en eerlijk. Er wordt gekookt met heerlijke producten van speciale adresjes uit eigen omgeving. Ook op culinair gebied word je heerlijk in de watten gelegd.

Overnachten in de Gelderse streken. Waar blijf jij slapen?

Hotel Moeke Mooren

Hotel Moeke Mooren in Appeltern is de perfecte uitvalsbasis voor een dagje in en buiten het Land van Maas en Waal. Het hotel is het vertrekpunt voor een schitterende rondvaart, een dagje fietsen of een van de vele andere mogelijkheden in de omgeving. Moeke Mooren is al jarenlang een begrip in de regio als het gaat om gastvrijheid en gezelligheid. Wil je overnachten met een grotere groep? Dat kan in de nieuwe uitbreiding van het hotel: de sfeervolle groepsaccommodatie Logement De Stoep. In het bijbehorende restaurant De Gruijterij kun je terecht voor een heerlijk kopje koffie met gebak – bijvoorbeeld op het zonovergoten terras – of voor een sfeervol diner.

Overnachten in de Gelderse streken. Waar blijf jij slapen?

De Twee Linden

Hotel de Twee Linden is gelegen in de dorpskern van Beneden-Leeuwen. Een gezellig centrum met meerdere kleine winkeltjes. Het hotel is centraal gelegen en is een rustig uitgangspunt voor vele mooie fiets- en struinroutes in de omgeving van de Betuwe en het Land van Maas en Waal. De Twee Linden beschikt over 27 luxe en stijlvol ingerichte hotelkamers, een sfeervol restaurant en een gezellig grand-café. In restaurant De Twee Linden kun je genieten van het beste wat het Land van Maas en Waal te bieden heeft. De kaart van het restaurant heeft een Franse inslag en is heel divers.

Overnachten in de Gelderse streken. Waar blijf jij slapen?

De Gouden Leeuw

In het hart van Bronkhorst, het kleinste stadje van Nederland, is het sfeervolle Hotel Restaurant Herberg de Gouden Leeuw gevestigd, recht tegenover de gerestaureerde Slotkapel uit 1344 van Kasteel Bronkhorst. Bronkhorst heeft sinds 1482 stadsrechten en is met zijn 150 inwoners het kleinste stadje van Nederland. Wie Herberg de Gouden Leeuw bezoekt, stapt binnen in één van de mooiste en oudste stadsboerderijen van Nederland. Van oorsprong bestond deze stadsboerderij uit drie afzonderlijke gebouwen: de burgemeesterswoning uit 1575, de stadsboerderij uit 1650 en de rosmolen uit 1750. Vandaag de dag zijn deze drie monumentale panden geheel gerenoveerd en gemoderniseerd, zodat ze als een echte herberg een warm en modern onderkomen biedt aan haar gasten!

Als gast van Herberg de Gouden Leeuw treft u, naast een unieke locatie, rijke historie, rust, natuurschoon en veel mogelijkheden tot ontspanning, ook hedendaags comfort en culinair genieten. Tel daar de Achterhoekse gastvrijheid en gemoedelijkheid bij op, en ervaar in Herberg de Gouden Leeuw ‘Uit’ als ‘Thuis’.

Overnachten in de Gelderse streken. Waar blijf jij slapen?

Hotel Landgoed Ehzerwold

Hotel Landgoed Ehzerwold ligt vlak buiten het Gelderse dorpje Almen, in de Berkelvallei van de mooie Achterhoek. Het hotel grenst aan het mooie natuurgebied de Velhorst, waar u mooi kunt wandelen en fietsen. De Gelderse Achterhoek wordt gekenmerkt door groen, rust en ruimte. Dichtbij het dorpje Almen liggen de Hanzesteden Zutphen en Deventer, wat zeker de moeite waard is om een kijkje te nemen. In de parktuin heeft het landgoed 2 bijgebouwen waar de hotelkamers zich bevinden. De kamers zijn ruim, voorzien van een eigen badkamer (met douche), föhn, bureau en een zitje. Het hotel beschikt over een restaurant met serre waar dagelijks naast het ontbijt, een heerlijk dinerbuffet wordt gepresenteerd en een gezellige bar met lounge waar u ook een lunch kunt nuttigen. Er zijn twee grote, zonnige terrassen waar u heerlijk kunt genieten van een drankje of hapje met uitzicht op de parktuin. De sportfaciliteiten van dit hotel bestaan uit biljart, dart, jeu de boules, tafeltennis, boerengolf, dammen en schaken. Hotel Landgoed Ehzerwold verhuurt tevens fietsen.

Lees hier alle artikels van dit dossier.