Zetmeelhoudende producten mogen weer!

01/02/18 om 12:00 - Bijgewerkt om 12:43

Bron: Plusmagazine

Brood, deegwaren, aardappelen... zetmeelhoudende producten hebben geen beste reputatie, maar toch zijn we er dol op. Ze zijn dan ook al sinds mensenheugenis hét basisvoedsel, in alle beschavingen. En dankzij de nieuwe voedingsdriehoek krijgen ze nu eerherstel.

In september vorig jaar besliste het Vlaams Instituut Gezond Leven om de voedingsdriehoek te herwerken en te vereenvoudigen. Markant daarbij is dat zetmeelhoudende producten voortaan op dezelfde hoogte staan als fruit en groenten, de categorie voedingsmiddelen waar we meer moeten van eten. Een zoete wraak voor deze vaak verguisde producten. Allemaal hebben we het ooit gelezen of te horen gekregen: eet 's avonds geen aardappelen of pasta als je een strak buikje wilt. Hoeveel dieetgoeroes hebben hen niet afgedaan als caloriebommen die je zoveel mogelijk moet mijden, ja zelfs resoluut van het menu moet schrappen?
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 2 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Plus Magazine-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Plus Magazine

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners