Wat onze voeding doet met ons gemoed

21/03/17 om 15:43 - Bijgewerkt om 16:10

Honger maakt humeurig en te veel koffie kittelorig. Maar de invloed van voeding op ons gemoed reikt verder. Ook mentale klachten kunnen mee hun oorsprong vinden in een haperende vertering.

Tussen wat we op ons bord scheppen en hoe onze hersenen functioneren, spelen zich veel meer wisselwerkingen af dan we tot nu toe vermoedden. "Dat blijkt ook uit de praktijk", vertelt voedingsdeskundige Christine Tobback, die zich specialiseert in voedselintolerantie en allergieën. "Het is opvallend hoeveel mensen die kampen met voedselovergevoeligheid, spijsverteringsproblemen of ontstekingsreacties tegelijk last hebben van depressieve gedachten of andere mentale klachten."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 2 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Plus Magazine-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Plus Magazine

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info