Waarin verschillen yoghurt & co?

03/03/18 om 21:00 - Bijgewerkt op 04/03/18 om 05:21
Uit Plusmagazine van 22/02/18

Klassieke yoghurt, kefir, drinkyoghurt... Ze zijn het resultaat van eenzelfde proces: de fermentatie van melk door probiotica - bacteriën en/of gisten. Maar waarin verschillen ze van elkaar?

Yoghurt

Yoghurt mag als benaming uitsluitend worden gebruikt voor melk die wordt gefermenteerd met twee specifieke bacteriën: Lactobacillus bulgaricus en Streptococcus thermophilus. Die zetten de melkfermentatie in gang, waardoor de melkproteïnen stremmen. Deze probiotica enten zich ook op onze darmflora waardoor ze de vertering van lactose bevorderen, ons immuunsysteem versterken en ontstekingsreacties in onze darmen verminderen. Naar...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 2 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Plus Magazine-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Plus Magazine

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners