Voedingsadditieven: wie raakt daar nog wijs uit?

05/05/18 om 21:00 - Bijgewerkt op 06/05/18 om 06:23
Uit Plusmagazine van 19/04/18

Kleurstoffen, bewaarmiddelen, emulgatoren... In heel veel levensmiddelen zitten additieven. Maar welke stoffen gaan er achter die moeilijke namen en E-nummers schuil? Moeten we ze allemaal bannen? En hoe zit dat met natuurlijke additieven?

Voedingsadditieven zijn alomtegenwoordig. Het is dan ook nagenoeg onmogelijk om ze te te ontlopen. Zodra je verwerkte producten eet - ambachtelijke of industriële charcuterie, chocolade en snoep, bereide gerechten, een bouillonblokje... -, is de kans groot dat je additieven binnenkrijgt. Vreemd genoeg weten we van de meeste additieven nauwelijks iets af: hun naam of E-nummer doet geen belletje rinkelen. Het enige wat we er ons bij voorstellen, is dat het om chemicaliën gaat die we in de mate van het mogelijke moeten mijden.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 2 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Plus Magazine-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Plus Magazine

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners