Top 10 van voedingsmiddelen die goed zijn voor je mentale gezondheid

23/02/17 om 11:11 - Bijgewerkt op 27/02/17 om 12:40

Mentale klachten kunnen mee hun oorsprong vinden in een haperende vertering. Wanneer je lever bijvoorbeeld niet alle stoffen verwerkt krijgt, dan verstoren die de normale hersenactiviteit.

Top 10 van voedingsmiddelen die goed zijn voor je mentale gezondheid

© Getty Images/iStockphoto

Dit is volgens diëtiste Christine Tobback de top 10 van voedingsmiddelen die goed zijn voor je mentale gezondheid:

1. Rijst en rijstnoedels

Top 10 van voedingsmiddelen die goed zijn voor je mentale gezondheid

© Getty Images/iStockphoto

2. Porridge op basis van rijst-boekweit-quinoa - of gierstvlokken in combinatie met haver-gerst- of speltvlokken.

Top 10 van voedingsmiddelen die goed zijn voor je mentale gezondheid

© Getty Images/iStockphoto

3. Olie met een zachte smaak (koolzaad, olijf...)

Top 10 van voedingsmiddelen die goed zijn voor je mentale gezondheid

© Getty Images/iStockphoto

4. Broccoli, witloof, courgette, gele paprika

Top 10 van voedingsmiddelen die goed zijn voor je mentale gezondheid

© Getty Images/iStockphoto

5. Basilicum, peterselie, waterkers en nootmuskaat

Top 10 van voedingsmiddelen die goed zijn voor je mentale gezondheid

© Getty Images/iStockphoto

6. Nectarine, peer, blauwe bes

Top 10 van voedingsmiddelen die goed zijn voor je mentale gezondheid

© Getty Images/iStockphoto

7. Vis: tong, scampi, zalm (liefst van biologische origine)

Top 10 van voedingsmiddelen die goed zijn voor je mentale gezondheid

© Getty Images/iStockphoto

8. Kip, mager rundvlees, ei

Top 10 van voedingsmiddelen die goed zijn voor je mentale gezondheid

© Getty Images/iStockphoto

9. Aardappelpuree of huisgemaakte frietjes( max 1 keer per week)

Top 10 van voedingsmiddelen die goed zijn voor je mentale gezondheid

© Getty Images/iStockphoto

10. Thee (niet te geconcentreerd): linde, kamille, citroen, ... water

Top 10 van voedingsmiddelen die goed zijn voor je mentale gezondheid

© Getty Images/iStockphoto

"Dit zijn voedingsmiddelen die weinig of geen overgevoeligheidsreacties geven en die dus algemeen goed verdragen worden door ons maagd-darmstelsel en onze lever. Ze bevatten ook veel antioxidanten. In principe kan je wel op elk voedingsmiddel overgevoelig of allergisch reageren. Variëren blijft de boodschap, en deze tien kunnen daarbij als vertrekpunt fungeren", vertelt Christine Tobback.

Onze partners