Slimme combinaties op je bord

12/06/17 om 17:18 - Bijgewerkt op 13/06/17 om 13:51

Bron: Plusmagazine

Een maaltijd bestaat bijna altijd uit meer dan één ingrediënt. Dat is belangrijk, want sommige combinaties van voedingsmiddelen bevorderen de opname van bepaalde nutriënten, terwijl andere die net afremmen.

Op de meeste voedingsetiketten staan tabellen die aangeven hoe rijk deze producten zijn aan vitaminen, mineralen en andere bestanddelen waar onze gezondheid baat bij heeft. Nuttige informatie, dat wel, maar niet altijd letterlijk te nemen. Want dat een product een flinke hoeveelheid van een nutriënt bevat, betekent nog niet dat je gezondheid er ook wel bij vaart. 'Neem nu ontbijtgranen', verduidelijkt Serge Pieters, professor dieetleer aan het Institut Paul Lambin. 'Hun verpakking vermeldt steevast dat ze veel ijzer aanleveren. In werkelijkheid gaat het echter om ijzervijlsel, dat gewoon door je lichaam passeert en geen enkele impact heeft op je gezondheid.'
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 2 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Plus Magazine-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Plus Magazine

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners