Fructose, vriend of vijand?

18/10/17 om 21:00 - Bijgewerkt op 02/11/17 om 11:26
Uit Plusmagazine van 19/10/17

De naam zegt het al: fructose is suiker die van nature in fruit aanwezig is. Soms wordt fructose voorgesteld als een natuurlijke zoetstof, waar de voedingsindustrie overigens almaar gretiger gebruik van maakt. Maar mag je er volop van eten of is het toch opletten geblazen?

Wanneer we het over suiker hebben, gaat het meestal om sacharose afkomstig van suikerriet en suikerbiet, vaak in onbewerkte vorm, als kristalsuiker of bruine suiker. 'Maar er zijn heel veel soorten suiker', verduidelijkt Serge Pieters, professor dieetleer aan het Institut Paul Lambin.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 2 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Plus Magazine-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Plus Magazine

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners