Comfortfood: geluk op een bordje

26/11/17 om 10:00 - Bijgewerkt om 10:15
Uit Plusmagazine van 23/11/17

Chocolade, chips, frietjes, ijs... Iedereen heeft zo zijn eigen favoriete troosteten. Waarom verwarmt comfortfood niet enkel je maag maar ook je hart? En hoe kan je gezond genieten van een gastronomische guilty pleasure?

Een dip, iets te vieren, of gewoon een plotse drang om te snacken? Dan grijpen we graag naar een snelle, meestal vette of suikerrijke hap, die ons instant een geluksboost geeft. Wie de term comfortfood googelt, zal versteld staan van de eindeloze lijst voedingsmiddelen waar mensen blij en relaxed van worden. Want dat is het mechanisme achter chocolade, ijs, snoep, pizza, frietjes, mayonaise, hamburger, chips, bier, pasta, croques enzovoort: als we ons geliefde troosteten proeven, schiet ons brein in geluksmodus.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 2 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Plus Magazine-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Plus Magazine

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners