© ISOPIX

Kruidig konijn met polenta en gegrilde chorizo

(Voor 4 personen)

1 takje salie, 2 takjes rozemarijn, 1 konijn in stukken gesneden, 6 eetlepels olijfolie, peper en zout, 15 cl witte wijn, 5 cl water, 1 eetlepel tomatenpuree, 6 jeneverbessen, 250 g polenta (maïsmeel), 1 eetlepel volle room, 60 g boter, 30 g geraspte parmezaan, 1 chorizo.

1 Warm de oven voor op stand 7 (210 °C). Was de salie en de rozemarijn en dep droog.

2 Leg de stukken konijn in een ovenschaal. Giet er de olijfolie over. Voeg peper, zout en de takjes salie en rozemarijn toe. Zet de ovenschaal in de oven en laat 10 minuten bakken.

3 Meng intussen de witte wijn, het water, de tomatenpuree en de jeneverbessen en voeg dit mengsel toe aan het konijn dat in de oven Staat. Laat 30 minuten verder bakken. Draai de stukken konijn geregeld om.

4 Breng een liter water aan de kook met 15 g zout. Doe er beetje bij beetje de polenta bij. Laat de polenta 20 minuten koken, roer geregeld om. Voeg daarna de room, de boter en de parmezaan toe. Kruid bij indien nodig. Hou warm.

5 Haal het konijn uit de oven en hou het warm. Snij de chorizo in plakjes, leg ze op een bakplaat bedekt met aluminiumfolie.

6 Zet de ovengrill aan, zet de bakplaat met chorizo in de oven en laat 5 minuten grillen.

7 Verdeel het konijn en de polenta over de borden. Voeg de plakjes chorizo toe en lepel er het bakvocht van het konijn over. Dien meteen op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content