© ISTOCK

Suiker à volonté

Samen met bananen en dadels, behoren druiven tot de vruchten met het hoogste suikergehalte: vers bevatten ze 15 tot 18% glucose en fructose. Gedroogd (rozijnen) of als sap piekt hun suikergehalte nog meer: een handvol rozijnen bevat 20 tot 22 gram suiker, 250 ml druivensap wel tot 40 gram – veel meer dus dan een groot glas frisdrank! Dat maakt druiven uiteraard erg interessant voor sporters die hun suikergehalte snel willen doen toenemen. Maar als je aan diabetes lijdt, moet je toch een beetje uitkijken. Onthou ook dat de fructose in druiven laxerend kan werken. Qua calorieën zijn 100 gram verse druiven goed voor 70 kcal, een handvol rozijnen haalt 80 tot 85 kcal en een glas (250 ml) druiven-sap loopt al snel op tot 150 à 170 kcal.

NICOLAS EVRARD

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content