© ISOPIX

Brood met kurkuma en amandelen

(Voor 4 personen)

100 g amandelen, 15 g verse gist, 290 ml water op kamertemperatuur, 500 g bloem, 10 g kurkumapoeder, 10 g zout, 60 ml olijfolie.

1 Rooster de amandelen 20 minuten in de oven op 150°C.

2 Los de gist op in 10 ml lauw water.

3 Doe de bloem, de kurkuma en het zout in de keukenrobot met kneedhaak en start traag met mengen. Voeg de olie, de rest van het water en de opgeloste gist toe.

4 Meng nog vijf minuten op lage snelheid. Voer de snelheid op en laat nog vijf minuten kneden (je kan dit alles ook met de hand doen). Voeg de amandelen toe en kneed nog twee minuten.

5 Maak een bol met het deeg, dek af met een keukendoek en laat één uur rusten op een warme plek.

6 Leg de bol gerezen deeg op het werkblad en duw er met je vuist de lucht uit. Deel de bol deeg in twee, vorm er twee lange broden mee en leg ze op een met bakpapier bedekt ovenrooster. Dek af en laat nog anderhalf uur rusten.

7 Warm de oven voor op 240°C. Doe water in een recipiënt en zet het onderaan in de oven.

8 Maak een paar inkepingen in de broden en laat ze 15 tot 20 minuten bakken in de oven. Laat afkoelen voor je ze proeft.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content